Criză la societatea de termoficare ENET. Preşedintele Consiliului de Administraţie şi alţi doi membri şi-au dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Dobre, Mărioara Ciorici şi Ciprian Epure, toţi membri ai PNL Vrancea, consideră fără rezolvare situaţia economică a societăţii ENET

Mai puţin de zece luni au rezistat liberalii recrutaţi pentru a face parte din consiliul de administraţie al Societăţii de Termoficare ENET S.A. Focşani.

Este vorba despre preşedintele consiliului de administraţie, Vasile Dobre, precum şi alţi doi membri ai consiliului, Mărioara Ciorici şi Ciprian Epure, toţi membri importanţi ai PNL, care au decis astăzi, în cadrul unei şedinţe care a avut loc la sediul ENET, să demisioneze din funcţii.

Potrivit reprezentanţilor ENET, motivele care au stat la baza demisiei sunt multiple, aceştia considerând fără rezulvare problemele economice ale societăţii.

Motivele vizează „lipsa unei strategii naţionale privind reglementarea şi funcţionarea unităţilor de tip SACET; lipsa recapitalizării SC ENET SA de către proprietar, la nivelul datoriilor înregistrate; nerealizarea conversiei datoriilor istorice în acţiuni de către AVAS, CUP SA şi MFP, cu toate demersurile iniţiate de conducerea societăţii”, se arată într-un comunicat al ENET.

Totodată, demisionarii sunt nemulţumiţi de lipsa unei legislaţii care să reglementeze colaborarea şi controlul Asociaţiilor de proprietari şi neimplicarea suficientă a proprietarului în rezolvarea acestei situaţii; imposibilitatea achitării datoriilor istorice către bugetul de stat şi furnizori, la acesta dată neexistând soluţii viabile pentru eşalonarea acestora precum şi inexistenta unui program ferm privind anveloparea blocurilor şi trecerea la branşarea pe orizontală a locuinţelor.

Conform contractului de mandat, demisionarii vor asigura timp de 40 de zile conducerea administrativă a societăţii, timp în care se va demara procedura de selectare şi desemnare a înlocuitorilor.

Deocamdată, nu se ştie dacă şi directorul societăţii, Manole Merchea, îi va urma pe colegii săi de partid, având în vedere că acesta a fost numit în funcţie de consiliul de administraţie.

Este de urmărit şi poziţia altui liberal de la ENET, Romeo Seciu, care este reprezentantul consiliului local Focşani în adunarea generală a acţionarilor, având în vedere că acesta a tras un semanl şi cu alte ocazii cu privire la situaţia de criză prin care trece societatea.

Primarul Decebal Bacinschi a aflat de la ziarişti despre decizia membrilor comisiei de administraţie de le ENET, dar nu părea deranjat de plecarea acestora. „Dacă se duceau unde era bine stăteau. Nu-i nimic, o să vină alţii în locul lor”, ne-a spus primarul Decebal Bacinschi.

Mai puteţi citi:

Conducere politică la societatea de termoficare ENET Focşani

Managerul ENET are salariul dublu, iar angajaţii sunt în şomaj tehnic

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite