Conducere politică la societatea de termoficare ENET Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerea noului consiliul de administraţie al societăţii de termoficare ENET Focşani riscă să afunde „fabrica de căldură“ a oraşului într-o criză şi mai profundă decât cea în care se află.

Noua componenţă a consiliului de administraţie este reprezentată exclusiv din oameni înregimentaţi politic în cele două partide care reprezintă Uniunea Social Liberală în judeţ.

Consilierul judeţean PNL Mărioara Ciorici, care este şi soţia şefului liberal de la Finanţe, preşedintele tineretului liberal din Vrancea Ciprian Epure, fostul viceprimar PNL Vasile Dobre, profesorul de sport Ionel Ambrozie-membru PSD şi Nicolae Milanovici-membru PSD sunt cei cinci proaspăt membri ai consiliului de administraţie ai ENET care vor decide în perioada următoare planul de redresare al societăţii.

Recrutarea lor a avut loc conform Ordonanţei de Urgenţă privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, lege care are ca principiu de bază asigurarea profesionalismului şi deciziei manageriale la nivelul unei întreprinderi publice, un obiectiv asumat de Guvern în acordul cu FMI.

Prin urmare, a fost angajată o firmă specializată pentru furnizarea de servicii de resurse umane. Este vorba despre Succes HR Expert SRL Bucureşti, care a avut drept sarcină să studieze CV-urile celor 12 candidaţi care au aplicat pentru posturi, selectând în final doar cinci nume.

„Este o recrutare care se doreşte anonimă şi nu putem să vă spunem cine a mai aplicat pentru posturi. Noi am respectat criteriile şi cerinţele stabilite de lege şi, pe baza dosarelor depuse, s-a făcut evaluarea. Firma noastră a fost angajată să ofere soluţii problemelor de resurse umane cu care se confruntă societatea ENET. Nu ne-a interesat de la ce partide sunt membrii desemnaţi“, a explicat un reprezentant al firmei Succes HR Expert.

Preţul selecţiei, derizoriu

„S-au înscris la acest proces de recrutare două firme şi am ales-o pe cea cu preţul cel mai mic. A mai fost o firmă din Braşov care ne-a cerut 3.000 de euro pentru fiecare membru pe care îl desemnează în consiliul de administraţie, ori firma de la Bucureşti ne-a cerut 500 de lei de persoană“, a precizat Mariean Vişan, directorul interimar al ENET Focşani. Vişan a refuzat să comenteze în legătura cu o selecţia făcută exclusiv din oameni politici.

Noii şefi ai ENET au o misiune grea: să salveze de la faliment societatea ENET, care este subordonată consiliului local Focşani.

ENET figurează cu creanţe de 18 milioane de lei la Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului şi are datorii de peste 10 milioane de lei la furnizorul de gaze care, şi în acest an, a întrerupt de mai multe ori combustibilul pentru centrala oraşului. Centrala ENET furnizează apă caldă şi căldură în 20.000 de apartamente din Focşani.

Mai puteţi citi:

Societatea de termificare ENET Focşani trimite 50 de oameni în şomaj

În loc să facă investiţii în oraş, Primăria Focşani "pompează" încă două milioane de lei în ENET pentru plata gazelor

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite