Într-o singură lună, ENET înregistrează pierderi de 35% la apă caldă şi căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În punctele termice modernizate pierderile sunt minime, însă sunt peste 10 punte termice unde se înregistrează pierderi mai mari de 80%.

Societatea de termoficare ENET Focşani continuă să aibă parte de pierderi masive pe reţele sale, după cum a ţinut să precizeze conducerea ENET, care a întocmit un grafic cu consumul lunii noiembrie al anului 2013.

Astfel, potrivit acestuia, consumul total în punctele termice a fost de 1163 de gigacalorii, fiind facturate doar 757 de gigacalorii, restul fiind pierderi pe reţele.

Acest lucru se datorează faptului că marea majoritate a reţelelor sunt încă vechi. Din cele peste 70 de puncte termice din oraş, mai mult de 10 au pierderi de peste 80%, cele mai mari pierderi regăsindu-se la punctul termic 8, de la Casa de Cultură, respectiv 96%.

Sunt însă şi puncte termice, cum este cel de la Sala Polivalentă, unde pierderile sunt minime, 1,35%.

De precizat că pierderile sunt plătite de toţi contribuabilii la bugetul local, în 2013 Primăria Focşani plătind subvenţii de peste 20 de milioane de lei pentru sistemul centralizat, la care s-au adăugat un milion de lei ajutoare şi 6,4 milioane de lei pentru mărirea capitalul social al ENET. 

Mai puteţi citi:

VIDEO Bugetul local, sac fără fund pentru societatea de termoficare

VIDEO Directorul ENET a făcut un pas în spate. Apa caldă va fi livrată 24 de ore pe zi şi nu 12 ore cum anunţase iniţial

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite