Consiliul Județean Vrancea are un nou președinte interimar. De ce a plâns Ionel Cel Mare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleșii județeni din Vrancea și-au ales azi, prin vot secret, noul președinte interimar al Consiliului Județean Vrancea, după decesul neașteptat al liberalului Cătălin Toma.

Ionel Celmare (în centru) a fost desemnat președinte intermar FOTO: captură video
Ionel Celmare (în centru) a fost desemnat președinte intermar FOTO: captură video

Ionel Cel Mare, vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Vrancea, a fost desemnat, luni, 26 februarie, într-o ședință de îndată, în unanimitate, să exercite de drept atribuțiile  președintelui  Consiliului Județean Vrancea, după ce fostul președinte, Cătălin Toma a decedat neașteptat pe 17 februarie.

Fostul președinte PNL Vrancea s-a stins din viață pe 17 februarie, din cauze medicale și potrivit legii, unul dintre vicepreședinți trebuia să-i urmeze în funcție, până la finalizarea mandatului.

Astfel că aleșii județeni aveau de făcut două alegeri, respectiv Ionel Cel Mare și Marian Oprișan, de la PSD.

Ultimul a anunțat că nu candidează la funcție, astfel că Cel Mare a fost ales 30 de voturi din tot atâta exprimate, de la ședință lipsind un singur consilier.

Celmare își exercită mandatul până la validarea noului președinte, cel mai probabil la toamnă, după alegerile locale din acest an.

Invitat să ia cuvântul, noul președinte nu și-a putut stăpâni emoțiile și a plâns, nu pentru desemnarea făcută, ci atunci când a propus ca viitorul campus universitar să poarte numele fostului președinte al CJ Vrancea, regretatul Cătălin Toma, care a murit la doar 46 de ani. Tododată, Ionel Cel Mare le-a propus aleșilor ca într-o ședință viitoare a CJ Vrancea Cătălin Toma să fie declarat cetățean de onoare post mortem al județului Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite