Social democratul Marian Oprișan refuză scaunul de președinte al CJ Vrancea, după moartea liberalului Cătălin Toma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Oprișan a transmis o scrisoare deschisă prin care anunță că nu dorește să preia locul fostului președinte Cătălin Toma și atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Vrancea.

Oprișan, la căpătâiul fostului președinte al CJ Vrancea, Cătălin Toma FOTO: Monitorul de Vrancea
Oprișan, la căpătâiul fostului președinte al CJ Vrancea, Cătălin Toma FOTO: Monitorul de Vrancea

Moartea președintelui Consiliului Județean Vrancea, liberalul Cătălin Toma, a bulversat nu numai comunitatea din județ, ci și întreaga administrație județeană, care în momentul de față se află într-un blocaj.

La nivelul instituţiei şi al subordonatelor nu pot fi procesate şi semnate documente extrem de importante care vizează proiecte, avize, autorizaţii etc. Din acest motiv, se impune de urgență o ședință de îndată a aleșilor județeni, care să aleagă un nou președinte interimar, din rândul celor doi vicepreședinți ai instituție, respectiv Ionel Celmare, fost președinte ALDE, care prin fuziunea cu PNL a ajuns prim-vicepreședinte al Filialei Vrancea și social democratul Marian Oprișan.

Ședința ar urma să aibă loc, cel mai probabil, vineri, 23 februarie, după înmormântarea lui Cătălin Toma, fostul președinte liberal al CJ Vrancea, care a murit fulgerător la sfârșitul săptămânii trecute.

În presă s-a speculat că în momentul de față se dă o luptă crâncenă pentru scaunul de președinte al CJ vrancea, între Celmare și Oprișan, mai ales că structura politică a actualului for legislativ este echilibrată: 14 consilieri județeni PSD, 10 consilieri județeni PNL, 3 consilieri județeni USR, 2 consilieri județeni ALDE (fuziunea PNL-ALDE este, practic, realizată), 1 consilier județean exclus din USR (Vasile Alexe), care, încă, nu și-a pierdut mandatul în instanță.

Miercuri după-amiază, vicepreședintele Marian Oprișan a anunțat public că nu-l interesază acest post, într-o scrisoare deschisă.

Cu sufletul copleșit de tristețe, mă simt dator să clarific în mod public poziția mea în acest moment, în calitate de vicepreședinte al administrației județene, în urma speculațiilor apărute în aceste zile în mass media locală și națională cu privire la preluarea atribuțiilor președintelui Consiliului Județean Vrancea, după trecerea prematură în neființă a conducătorului instituției. Dorința mea este clară: NU doresc să preiau locul fostului președinte Cătălin Toma și atribuțiile de președinte al instituției. Consider că mandatul conferit de cetățeni la alegerile locale din anul 2020 liderului PNL trebuie să fie continuat și dus la sfârșit, în mod natural, de colegii acestuia. În aceste momente de o tristețe copleștitoare și de o mare încărcătură emoțională, este datoria noastră de onoare să respectăm, cu decență, memoria acestui om tânăr care s-a stins prea repede și pe care l-am apreciat pentru echilibrul, bunătatea, modestia și integritatea sa. Vă asigur că voi continua să fiu alături de vrânceni și voi susține proiectele pentru dezvoltarea Vrancei, așa am cum făcut-o în ultimii ani”, a transmis Marian Oprișan, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea.

Prin urmare, cel mai posibil, vineri noul președinte al Consiliului Județean Vrancea va fi Ionel Celmare, care a avut până acum trei mandate de vicepreședinte, două din ele în epoca ”Oprișan”

Interesant este că la alegerile din 2020, liberalul Cătălin Toma l-a bătut în alegeri pe social democratul Marian Oprișan, acesta din urmă ajungând totuși vicepreședinte al CJ Vrancea după ce vicepreședintele  Ionel Celmare a trădat înțelegerea inițială cu liberalii și a votat cu baronul Oprișan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite