Bani publici pentru operaţiunea „mărţişorul” a unui primar. Opozant: „Mai bine aţi da la un orfelinat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Cristi Misăilă împarte flori cumpărate cu bani de la buget
Primarul Cristi Misăilă împarte flori cumpărate cu bani de la buget

Primul proiect iniţiat de Cristi Misăilă, primarul Focşaniului, prin care solicita 35.000 de lei pentru a cumpăra flori, a fost respins de aleşii locali, edilul revenind cu un alt proiect în care a micşorat suma. Chiar şi aşa, cheltuiala a fost îndelung contestată de opoziţie.

Zilele de 1 şi 8 martie reprezintă pentru primarul municipiului Focşani o bună ocazie de a atrage simpatia doamnelor şi domnişoarelor din oraşul pe care îl conduce. Pentru acest lucru însă se foloseşte de bani publici, pentru a achiziţiona flori pe care edilul să le împartă reprezentantelor sexului frumos.

Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu ceea ce şi-a dorit edilul şi asta pentru că şeful de la Primărie a vrut să împartă femeile în „speciale” şi „de rând”. Adică, primarul a propus achiziţionarea a 2.200 de flori la preţul de 6 lei/bucata pentru o acţiune în masă pe străzile oraşului, 300 de flori la 12 lei bucata, pentru doamnele „de mijloc” şi nu mai puţin de 170 de aranjamente florale, fiecare în valoare de 110 lei, pentru doamne cu poziţii importante, după cum s-a exprimat.

„Aranjamentele florale le ofeream unor doamne care în municipiul Focşani deţin poziţii importante şi voiam să le oferim un cadou frumos”, a răspuns primarul întrebărilor puse de consilieri

În total, 35.000 de lei a cerut edilul de la Consiliul Local pentru operaţiunea „mărţişorul ”. Aleşii locali i-au atras însă atenţia că este o sumă importantă, care oricum nu poate fi valorificată în beneficiul celor 30.000 de femei care trăiesc în oraş, aşa cum a estimat edilul.

„Decât să daţi flori, mai bine aţi face un gest la un orfelinat. De Ziua Femeii scrieţi o felicitare din suflet pe Facebook şi vă garantez că femeile vor aprecia mai mult. Dumneavoastră spuneţi că taxatoarea din Piaţa Moldovei nu merită un aranjament floral, pentru că nu are o funcţie importantă”, a spus Ana Maria Dimitriu, chiar înainte de a primi votul prin care a fost aleasă viceprimar al municipiului.

„Să nu confundăm 1 martie cu ajutoarele sociale. Să nu confundăm campania electorală cu banii bugetului local”, a fost şi reacţia colegului ei de partid, liberalul Costel Bârsan.

Celălalt viceprimar al municipiului, Alexandra Tătaru de la USR-PLUS, a propus reducerea devizului pentru flori cu 50%.

„Sunt de acord că sunt sume uriaşe,  propunem reducerea la fiecare deviz cu 50%, pentru că zambilele nu costă 6 lei, iar eu şi colegii mei din partid am cumpărat anul trecut lalele cu 2 lei. Toate doamnele şi domnişoarele merită câte o floare, dar consider că doamnele care gândesc sau care au un raţionament sănătos apreciază foarte bine o zambilă de 3 lei, dată din suflet şi nu neapărat  un aranjament de 110 lei”, a spus Alexandra Tătaru

Extrem de supărat pe acest aspect, primarul Cristi Misăilă şi-a retras toate proiectele iniţiate de el de pe ordinea de zi, dar între timp a mai reflectat şi îi convoacă din nou într-o şedinţă extraordinară pe aleşii locali, de această dată cerând 20.000 de lei pentru flori.

Vă mai recomandăm:

Gestul inelegant al primarului Focşaniului după alegerea celor două viceprimăriţe. „Nu vă felicit”

Primarul Focşaniului s-a răzgândit. Instituie alt titlu pentru cadrele medicale din linia întâi


 

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite