Primarul Focşaniului s-a răzgândit. Instituie alt titlu pentru cadrele medicale din linia întâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Misăilă, primarul municipiului Focşani
Cristi Misăilă, primarul municipiului Focşani

Totodată, edilul a decis să extindă lista cadrelor medicale care vor fi recompensate nu pe 24 ianuarie, cum a spus iniţial, ci de Ziua personalului medical, pe 11 martie.

Primarul Cristi Misăilă s-a răzgândit în privinţa acordării titlului de cetăţean de onoare pentru toate cadrele mediale de la Secţia de Infecţioase a Spitalului de Urgenţă Focşani, deşi făcuse toate diligenţele în acest sens. 

Nu cunoaştem raţiunea pentru care edilul a decis să facă un pas în spate, dar vine cu o altă idee, pe care o va propune Consiliului Local, şi anume să instituie un alt titlu pentru cadrelor medicale care luptă în linia întâi cu pandemia de COVID-19.

"Am decis să oferim tuturor cadrelor medicale (medici, asistenţi medicali, infirmieri, alţi angajaţi) din cadrul Secţiilor Infecţioase, ATI şi UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Pantelimon” Focşani titlul de ”Luptător în linia întâi împotriva COVID-19”. Este vorba despre 237 cadre medicale din cele trei secţii care, din punctul meu de vedere, sunt eroi care luptă ca în vreme de război, cu toate eforturile. Şi-au neglijat familiile, şi-au neglijat chiar şi propria sănătate, punându-se de foarte multe ori în pericol şi expunându-se zi de zi unui risc enorm. Voi propune Consiliului Local al Municipiului Focşani ca titlul de ”Luptător în linia întâi împotriva COVID-19” să fie acordat cu ocazia Zilei personalului medical, instituită în data de 11 martie, conform Legii nr. 56/2020. Practic, în 2021 este primul an când se va marca această zi specială, iar noi dorim să o facem deosebită pentru cei care s-au sacrificat în această perioadă – medici, asistenţi medicali, infirmieri, alţi angajaţi din Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Pantelimon” Focşani", a precizat primarul Misăilă într-un comunicat de presă.

Potrivit edilului, toate cele 237 persoane vor primi, pe lângă acest titlu, o plachetă, un buchet de flori şi un premiu care constă în contravaloarea impozitului pe proprietate pentru un an de zile, care va fi valabil în anul fiscal 2022 şi nu va putea fi mai mare de 2.000 lei.

Vă mai recomandăm:

Primarul din Focşani face cetăţeni de onoare zeci de cadre medicale. Edilul a fost bolnav de Covid-19

FOTO VIDEO Focşaniul are 36 de cetăţeni de onoare. Personalităţile care s-au bucurat de acest titlu, sărbătorite într-o gală specială

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite