Top 10 miracole pentru sănătate făcute de ardeiul iute. Cum poate stimula creşterea părului la oamenii afectaţi de calviţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ardeiul iute are extrem de multe beneficii pentru sănătate, iar puţini ştiu că poate preveni reumatismul sau bolile de inimă.

Specialiştii spun că ardeiul iute conţine o substanţă recunoscută pentru arderea grăsimilor. Capsaicina creşte fluxul sangvin, iar odată ajunsă în zona stomacului ajută la stimularea producţiei de suc gastric.

„Ardeiul iute intră în categoria medicamentelor analgezice şi conţine ulei gras, 12-15% proteine, vitaminele A şi C, dar şi urme de ulei volatil. Această plantă reduce colesterolul din sânge şi poate preveni reumatismul şi bolile de inimă“, explică nutriţionistul Cătălin Stanciu.

Care sunt beneficiile ardeiului iute:

- Ardeiul iute poate preveni reumatismul şi degerăturile. Se pun comprese cu tinctură de ardei iute pe locul unde se simte durerea şi se lasă să acţioneze mai bine de o jumătate de oră. Acest tratament trebuie urmat şase luni.   

- Tinctura de ardei iute poate fi folosită în curele de dezintoxicare în alcoolismul cronic.

- Ardeiul iute este bun şi pentru reducerea colesterolului din sânge, iar specialişti susţin că previne şi bolile de inimă, atacul de cord, dar şi bolile cardiovasculare.

- Ardeiul iute contribuie la pierderea în greutate.

- Persoanele care au probleme cu căderea părului pot scăpa de această afecţiune cu tinctură de ardei iute. O linguriţă de tinctură se pună în 100 de ml de apă, iar compoziţia se aplică la rădăcina părului de două ori pe săptămână.

- Ardeiul iute consumat de trei ori pe săptămână reglează tensiunea arterială.

- Ardeiul iute tratează şi gingivita. Pe periuţa de dinţii trebuie să presăraţi pudră de ardei iute şi să vă spălaţi de două ori pe săptămână.   

- Elimină durerea de gât. Un vârf de cuţit de ardei iute se pună într-o cană cu apă clocotită şi se lasă să se răcească o jumătate de oră. Se bea cu înghiţituri mici şi se îndulceşte cu miere.

- Ardeiul iute ajută la circulaţia periferică deficitară. Persoanele care au astfel de problemă trebuie să îşi maseze mâinile şi picioarele cu o soluţie preparată din cinci linguriţe de ardei iute şi o jumătate de cană de oţet. Toată compoziţia trebuie să stea la macerat timp de 7 zile.

- Ardeiul iute stimulează imunitatea şi are un conţinut ridicat de provitamina A.

Mai citeşte şi:

Ardeiul iute face minuni medicale: remediu ideal pentru dureri de dinţi, de gât, reduce colesterolul şi celulita

De ce este ardeiul iute un miracol pentru sănătate. Cine reuşeşte să-l mănânce are şanse infime să facă vreodată infarct

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite