Produsele de patiserie pot fi periculoase. Specialiştii spun că pot duce la apariţia diabetului şi a bolilor de inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Produsele de patiserie sunt dăunătoare şi au conţinut caloric mare, plin de grăsimi şi glucide, atrag atenţia medicii nutriţionişti.

Medicii nutriţionişti susţin că produsele de patiserie sunt făcute cu grăsimi vegetale hidrogenate care duc la îngrăşare, dar pot şi cauza apariţia boililor de inimă. „Produsele de patiserie conţin făină, zahăr, lapte pudră, drojfie, unt, margarină, ciocolată, aditivi, iar pe cât sunt de delicioase pe atât sunt de dăunătoare.Consumate în exces pot duce la îngrăşare 100%, dar şi apariţia bolilor de inimă. Este bine să ştim că produsele de patiserie nu conţin ingrediente de calitate, iar untul este înlocuit cu grăsimi vegetale. Românii din păcate consumă din ce în ce mai multe produse de patiserie şi nu se gândesc absolut deloc la consecinţe“, a spus Iulia Boboc, medic nutriţionist.

Pot duce la apariţia diabetului

Specialiştii au mai precizat că cel mai nesănătos produs de patiserie este croissantul. Conţine făină, zahăr, lapte pudră, sare, drojdie, unt sau margarină, ciocolată plus aditivi, emulgatori şi potenţiatori de aroma. Toate aceste ingrediente au un conţinut caloric mare, pline de grăsimi şi glucide . „Produsele de patiserie au conţinut ridicat de zahăr, iar acest lucru duce la creştea nivelul de zahăr în sânge, iar de aici la apariţia diabetului nu este decât un pas. Tot timpul ne imaginăm că un simgur croissant nu ne poate afecta sănătatea, dar nu suntem conştienţi absolut deloc că ingredientele folosite sunt nesănătoase pentru organism“, a mai precizat Iulia Boboc, medic nutriţionist.

Produsele cele mai nesănătoase de patiserie:

-Ştrudelul cu brânză nu este făcut din produse de bază de calitate, iar din această cauză pot apărea probleme de sănătate. 

-Covrigii conţin aproximativ 300 de grame de calorii, 50 de grame de carbohidraţi, dar absolut deloc nutrienţi. De cele mai multe ori sunt fierţi în zahăr sau sare, iar ambele substanţe sunt dăunătoare pentru organism.

-Merdenelele sunt catlogate adevărate bombe calorice. Conţin făină albă, grăsimi, aditivi, margarină, iar toate aceste produse sunt dăunătoare organismului.

-Gogoşile au un conţinut ridicat de zahăr şi conţin carbohidraţi procesaţi, iar acest lucru duce la creşterea nivelului de zahăr în sânge.         

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite