Mama care şi-a sugrumat copilul de 3 ani crezând că este diavolul nu a avut discernământ când a comis crima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este concluzia la care au ajuns medicii legişti. Imediat ce au primit expertiza psihiatrică, procurorii au solicitat internarea de urgenţă. Femeia a fost lăsată în libertate în urmă cu cinci săptămâni, după ce instanţa a constatat o eroare de procedură în citarea inculpatei. În toată această perioadă, mama nu a avut voie să se apropie de ceilalţi doi copii.

Imediat după ce şi-a ucis copilul în somn, Ina Irina Pleşa a fost arestată şi supusă mai multor expertize psihiatrice. Pe data de pe 27 august, Curtea de Apel Craiova a dispus eliberarea inculpatei din arest întrucât s-a constatat o eroare de procedură în sentinţa dată de magistraţii de la Tribunalul Dolj, care prelungiseră mandatul de arestare fără citarea inculpatei. Singura măsură luată împotriva mamei ucigaşe a fost controlul judiciar.

În toată această perioadă, procurorii doljeni au aşteptat rezultatul expertizei psihiatrice de la Institutul Naţional de Medicină Legală «Mina Minovici» din Bucureşti. Raportul a fost finalizat, iar concluzia medicilor legişti a fost că "persoana în cauză nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei". Procurorii au cerut şi obţinut în instanţă internarea de urgenţă a femeii pentru a fi supusă unui amplu tratament de specialitate.

Irina Pleşa era angajată ca asistent social la DGASPC Craiova, iar soţul este jandarm la Brigada mobilă de jandarmi Craiova. Cei doi aveau trei copii. Mama l-a ucis pe baieţelul de 3 ani în somn crezând că este diavolul. Soţul a spus anchetatorilor că femeia avea frecvente tulburări de comportament, a şi făcut tratament, a fost internată, dar nici un medic de la Spitalul de neuropsihiatrie din Craiova nu i-a spus că starea ei este atât de gravă. Mai mult, femeia a fost externată din spital fără să i se prescrie un tratament adecvat, iar după scurt timp şi-a ucis băieţelul.

Citiţi şi:

O mamă din Dolj şi-a ucis fiul de 3 ani în somn pentru că a crezut că este diavolul

Mama care şi-a ucis copilul în somn este în libertate. A scăpat de gratii dintr-o eroare de procedură

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite