FOTO Ambulanţă împinsă de un echipaj medical în centrul Craiovei. Maşina se îndrepta spre o urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FACEBOOK/ Eşti Din Craiova dacă...
FACEBOOK/ Eşti Din Craiova dacă...

Maşina s-a oprit în trafic în timp ce mergea spre un caz. 75 la sută din ambulanţele existente la Dolj ar trebui casate. Două dintre salvări au peste 1 milion de kilometri la bord. "Le folosim, nu avem ce face. Plecăm să luăm bolnavi şi tot drumul ne rugăm să ajungem cu bine", a declarat un şofer de ambulanţă.

Poza cu ambulanţa rămasă în mijlocul drumului a fost făcută de un craiovean în faţa Facultăţii de Agronomie. După ce i s-a oprit maşina, şoferul a încercat de mai multe ori s-o repornească, dar nu a reuşit. Pentru a nu perturba tot traficul din zonă, echipajul medical a fost nevoit să coboare şi să împingă maşina în afara carosabilului. 
 

Reacţiile oamenilor au fost extrem de dure atunci când au văzut fotografia postată pe Facebook. "Referendumul costă 40 milioane de euro, de aceşti bani se puteau cumpăra sute de salvări. Puneţi viaţa oamenilor în pericol. Asta ar trebui să fie prioritatea voastră! Ruşine!", a scris un craiovean într-una dintre postări.

"Le folosim, nu avem ce face. Plecăm să luăm bolnavi şi tot drumul ne rugăm să ajungem cu bine. Când se strică, încercăm noi să le reparăm, când nu putem, le împingem, le scoatem din trafic şi chemăm colegii să ne ajute. De multe ori, apar astfel de incidente când avem pacienţi pe targă, în salvare", a declarat un şofer de pe ambulanţă.

Astfel de situaţii apar frecvent la Dolj având în vedere că situaţia Parcului Auto de ambulanţe este dezastruoasă. Din cele 57 de maşini existente, aproape 80 la sută ar trebui scoase din circulaţie, conform legilor în vigoare. "41 de ambulanţe au peste 500 000 de kilometri, iar două ambulanţe au peste 1 milion de kilometri la bord. În mod normal, toate aceste maşini ar trebui casate, dar asta ar însemna să închidem acest serviciu medical de urgenţă. Facem eforturi extraordinare să menţinem Parcul Auto în stare de funcţionare, dar problemele care apar sunt din ce în ce mai complexe. Lunar, reparaţiile acestor ambulanţe se ridică la aproximativ 50 000 de lei", a declarat Cristian Gângioveanu, manager al Serviciului de Ambulanţă Dolj. 

Ambulanţa cu pricina nu a mai ajuns spre cazul medical la care mergea, iar în locul ei a fost trimisă o altă Salvare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite