VIDEO Cum se supraîncălzesc sau iau foc motoarele unor maşini Ford. Care sunt modelele vizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre maşinile care a luat fost din cauza unei defecţiuni la motor  Captură BBC
Una dintre maşinile care a luat fost din cauza unei defecţiuni la motor  Captură BBC

Ford are probleme cu motoarele pe benzină EcoBoost de 1.0 şi 1,6 litri. Conform BBC, Ford şi-a propus să restituie mii de lire sterline către clienţii ale căror motoare s-au stricat după ce s-au supraîncălzit. O parte din aceste tipuri de propulsoare sunt fabricate şi în uzina de la Craiova, dar reprezentanţii companiei ne-au comunicat că "motoarele în cauză nu au fost produse în România".

Concret, după ce au sesizat problemele. ajunşi cu maşina în service, oamenii au aflat că reparaţiile sunt destul de costisitoare, dar Ford a anunţat că va acoperi costurile şi va rambursa banii clienţilor care au plătit deja. Producătorul auto american a comunicat că siguranţa este prioritatea sa numărul unu. „Ford a făcut deja contribuţii substanţiale la costul reparaţiilor motoarelor de 1,0 litri şi poartă în continuare discuţii cu o serie de clienţi", a mai comunicat compania.

Nici cazurile care vor putea apărea în viitor nu sunt neglijate. „Eventualele cazuri viitoare vor fi supuse evaluării şi vom suporta integral costul reparării la un dealer Ford”, a precizat constructorul.

„În plus, vom reexamina cazurile anterioare pentru a ne asigura că această compensare de integrală  a costurilor reparaţiilor este aplicată în mod consecvent".

"De la motor a luat foc  toată maşina. A durat cam şase minute" George Roberts, proprietar de Fiesta ST

Pe lângă aceste cazuri de supraîncălzire la motoarele 1,0 litri, mai grav, au existat destule motoare EcoBoost, dar varianta de 1,6 litri, care au luat foc în timpul conducerii.  Este şi cazul lui George Roberts care conducea modelul Fiesta ST de 1.6 litri în momentul în care şi-a dat seama că maşina lui a luat foc. "De la motor a luat foc  toată maşina. A durat cam şase minute", a spus Roberts, citat de BBC.

Modelele afectate

Conform unor surse, probleme ar fi cu modelele Focus, Kuga, C-MAX, Fiesta ST şi Transit Connect, construite între 2010 şi 2015 şi dotate cu aceste motoare de 1,6 litri. În urma unei supraîncălzirii, se poate fisura blocul motor, care, în circumstanţe extreme, poate duce la un incendiu.  

Motoarele EcoBoost care dotează maşinile sunt fabricate în mai multe fabrici pe care producătorul american le are în SUA sau în Europa. Concret motorul de 1,6 litri este fabricat la uzina Ford Bridgend Engine Plant din Marea Britanie. Fratele mai mic de 1.0 litri este fabricat în Germania, la Cologne, dar şi în România, la Craiova. 

Ford a început producţia de motoare la uzina de la Craiova în mai 2012, cu propulsorul EcoBoost de 1 litru, producţia fiind de aproximativ 700 de motoare pe zi. Contactaţi de "Adevărul", reprezentaţii Ford au comunicat că "motoarele in cauza nu au fost produse in Romania".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite