Mama care şi-a ucis copilul în somn este în libertate. A scăpat de gratii dintr-o eroare de procedură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Dolj a dispus pe data de 24 august prelungirea mandatului de arestare pe numele Irinei Pleşa. Hotărârea a fost atacată, iar Curtea de Apel Craiova a hotărât punerea de îndată în libertate a femeii care şi-a sugrumat băieţelul în vârstă de 3 ani, întrucât a sesizat o eroare de procedură privind citarea inculpatei.

Pe data de 24 august, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut prelungirea mandatului de arestare pe numele Irinei Ina Pleşa, femeia care şi-a sugrumat copilul crezând că este diavolul. "Se admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi se dispune arestarea preventivă a inculpatei Pleşa Irina, pe o durată de 30 de zile, începând cu 24 iulie până la 22 august, inclusiv", au hotărât magistraţii Tribunalului Dolj.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată de avocatul femeii, iar Curtea de Apel Craiova a dispus punerea în libertate de îndată întrucât a constatat o eroare de procedură în citarea inculpatei. Instanţa a dispus ca Irina Ina Pleşa să fie cercetată sub control judiciar.
 

Surse judiciare au precizat ca s-au luat toate măsurile ca femeia să nu se apropie de ceilalţi doi copii ai săi. Irina Pleşa a ieşit luni din arestul Poliţiei, dar nu a mers acasă la soţ şi copii. Femeia se află sub tratament şi conştientizează tot ceea ce a făcut.


Irina Pleşa era angajată ca asistent social la DGASPC Craiova, iar soţul este jandarm la Brigada mobilă de jandarmi Craiova. Cei doi aveau trei copii. Mama l-a ucis pe baieţelul de 3 ani în somn. Soţul a spus anchetatorilor că femeia avea tulburări de comportament, a şi făcut tratament, a fost internată, dar nici un medic nu i-a spus că starea ei este atât de gravă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite