Cum trebuie puse alimentele în frigider pentru a rezista cât mai mult. Ce se aşază pe primul raft, la temperatură scăzută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fructele şi legumele pot să fie păstrate proaspete în frigider cu ajutorul unor trucuri Foto

Fructele şi legumele au nevoie de condiţii speciale de păstrare pentru a putea fi consumate şi după un timp mai îndelungat.

Fructele şi legumele depozitate corect în frigider îşi vor păstra aroma mai mult timp. „Este bine să învăţăm odată pentru totdeauna că brânzeturile, untul, iaurturile, dar şi ciocolata, se aşează pe raftul de sus, acolo unde sunt cele mai mici variaţii de temperatură. Pe ultimul raft în frigider unde avem temperatura cea mai scăzută, se aşează cutiile cu lapte, pachetele cu carne crudă, ouăle. Carnea gătită se aşează tot timpul pe raftul din mijloc“, a precizat Iulian Tănase, bucătar.

Cum putem păstra fructele şi legumele proaspte în frigider:

- Salata are un exces de umiditate, aşa că este indicat să punem un şerveţel în punga în care este ţinută, iar astfel va fi proaspătă tot timpul.

- Bananele îşi păstează culoarea dacă sunt păstrate în frigider pe ciorchine. Cotorul trebuie acoperit cu o pungă de plastic şi rupet câte un fruct doar atunci când avem pofta. Vom observa că vor rezista până la cinci zile.

- Merele nu trebuie să stea niciodată lângă alte fructe, pentru că vor avea efectul contrar şi se vor strica. Cel mai bine este să fie păstrate într-o pungă în frigider.

- Cartofii nu vor încolţi dacă sunt puşi într-o pungă din plastic, iar alături veţi adăuga şi un măr. Acesta eliberează etilen, un gaz care menţine prospeţimea cartofilor timp de câteva săptămâni.

- Fructele de pădure înainte să fie puse în frigider trebuiesc puse într-un amestec de apă şi de oţet din vin. Trebuie să ştim că această combinaţie va distruge sporii de mucegai.

- Roşiile nu se ţin în figider pentru că ajungem să le distrugem textura zemoasă. Cel mai bine se păstrează pe un raft în bucătărie.

- Ţelina trebuie aşezată într-o folie de aluminiu şi veţi observa că se va păstra proaspătă timp de şapte zile.

- Ciupercile vor rezista mai mult dacă sunt puse într-o pungă de hârtie, care absoarbe imediat umiditatea.

- Avocado dacă nu este copt nu se pune în frigider din cazuă că i se distruge aroma şi textura. După ce se coace bine se poate depozita în figider, ca să nu se înmoaie prea tare şi să se strice.

Bucătarii au mai precizat că temperatura în frigider trebuie menţinută la 4 grade Celsius, iar în congelator la aproximativ -17 grade.

„Pe uşa frigiderului putem depozita sucul de fructe, muştarul, maioneza, sosurile şi murăturile. Niciodată nu trebuie să aşezăm pâinea sau vinul deasupra frigiderului, căldura emanată din spate poate duce la alterarea acestora“, a mai declarat Iulian Tănase, bucătar.
        
 
 

Craiova

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite