Craiovenii care au vândut ilegal trei munţi în Vâlcea, condamnaţi la închisoare. Prejudiciul adus statului: 3, 6 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiovenii au vândut ilegal trei munţi în Vâlcea
Craiovenii au vândut ilegal trei munţi în Vâlcea

Trei bărbaţi din Craiova au reuşit să înşele comisiile de retrocedare, iar astfel au obţinut 500 de hectare de pământ în anul 2012 pe care apoi le-au vândut. Magistraţii Curţii de Apel Piteşti i-au condamnat definitiv la închisoare pentru retrocedări ilegale.

Craioveni sunt acuzaţi că au vândut ilegal terenurile forestiere de pe trei munţi din Vâlcea. Anchetatorii au stabilit că inculpaţii ca reprezentanţi ai unor persoane fizice, moştenitori ai unor persoane despre care au susţinut, în mod nereal, că ar avea drepturi de retrocedare asupra terenurilor respective. Au adus şi acte false în vederea reconstituirii drepturilor de proprietate în munţii Galbenu, Puru şi Petrimanu.

Inculpaţii craioveanul Mircea Basarabă, administratorul SC Consult Turist Company SRL Craiova, Mihai Petrulian, Gheorghe Deaconeasa, fostul şef al Ocolului Silvic Voineasa, dar şi  Constantin Păduraru, fost director al Direcţiei Judeţene Neamţ a Arhivelor Naţionale, au fost trimişi în judecată în februarie 2012 pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, dare de mită, fals material în înscrisuri oficiale sau uz de fals.

Procurorii au stabilit că Basarabă, Deaconeasa şi Petrulian reuşit să falsifice copiile certificate ale mai multor înscrisuri aflate în păstrarea Arhivelor Naţionale, iar astfel au reuşit să obţină ilegal sute de hectare de terenuri forestiere.

Tribunalul Vâlcea i-a ondamnat anul trecut pe inculpaţi la închisoare. Mircea Basarabă a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare, Dan Petrulian a primit cinci ani şi opt luni de închisoare cu executare, Gheorghe Deaconeasa a primit 10 ani de închisoare, iar Constantin Păduraru la un an şi patru luni.

Sentinţa dată de magistraţi a fost atacată cu apel, iar Curtea de Apel Piteşti a dat o hotărâre definitivă în dosar pe data de 3 iunie. 

Mircea Basarabă a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, Dan Petrulian a primit şase ani de închisoare cu executare, iar Gheorghe Deaconeasa la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare. Constantin Păduraru a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au  hotărât să majoreze cuantumul despăgubirilor civile la suma de 17.668.111,58 lei.   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite