Corpul neînsufleţit al copilului de zece ani din Dolj care s-a înecat în Dunăre a fost găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul dispărut în Dolj SURSA FOTO Ana Popescu

Ionuţ Velcea, din comuna doljeană Călăraşi, a fost găsit în apele Dunării după două zile. Băiatul de zece ani nu ştia să înoate, fiind găsit la o distanţă de doi kilometri de locul unde s-a înecat.

Adrian Ionuţ Velcea a plecat de acasă joi, 14 iulie, în jurul orei 14,00. Părinţii ştiau că merge împreună cu prietenii să se plimbe cu bicicleta. Când au văzut seara că nu revine acasă, au început să-l caute. 

Toţi copiii cu care se juca de obicei au spus că nu ştiau unde ar putea fi. Acelaşi lucru l-a spus şi cel mai prieten al băiatului, însă după câteva ore a mărturisit ce se întâmplase. Fuseseră să facă o baie în Dunăre şi Adrian căzuse în apă. Copilul a spus că i-a fost frică să spună de la început adevărul. 

„Ne-a minţit. A zis că i-a fost frică. S-au filmat pe acolo, a şi şters imaginile să nu le vadă maică-sa. <<Am mers acolo să ne facem poze, nu să înotăm>>. Aşa ne-a spus după aceea. A zis că el era la mal şi Ionuţ s-a dus puţin mai departe. Îşi făceau poze la picioare, cam aşa am înţeles. La un moment dat, Ionuţ a început să strige că se îneacă. Nepotul meu a încercat să-l ajute, dar nu a putut. L-a văzut cum este luat de curenţii de apă", a povestit bunicul copilului care l-a însoţit pe Ionuţ la Dunăre.

După mărturia băiatului, la aproximativ 20 de ore de la dispariţie, bicicleta şi hainele copilului de zece ani au fost găsite pe malul apei.

Pompierii ISU Dolj s-au mobilizat imediat, iar la faţa locului s-au deplasat Garda de Intervenţie Bechet, cu un echipaj de prim ajutor şi o ambarcaţiune (şase subofiţeri), dar şi un scafandru. Pompierii din Dolj au solicitat sprijinul colegilor de la Mehedinţi, care au trimis spre Călăraşi alţi trei scafandri. Trupul neînsufleţit al băiatului a fost găsit după mai bine de 48 de ore.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Românca miliardară din SUA care a ajutat sute de mii de ucraineni. „Nu m-au crezut, aveau îndoieli că se va ajunge aici”

Destinaţia turistică ieftină şi tot mai căutată de români. „Mă aşteptam să fie mult mai scump”

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite