Concluziile procurorilor în cazul crimei bizare din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevul de la Liceul Militar din Craiova care a înjunghiat mortal o minoră de 14 ani și a rănit grav un tânăr de 19 ani a fost trimis în judecată. Procurorii au finalizat ancheta în cazul fiului de polițist din Dolj , iar detaliile care apar în rechizitoriu sunt șocante.

alexandru fojica criminalul din craiova jpeg

Atacul sângeros din Grădina Botanică a avut loc în ziua de 27 iulie 2023. Melis și Emi, doi tineri din Craiova, ieșiseră pe afară să se plimbe. Stăteau pur și simplu pe o bancă în momentul în care au fost atacați. Habar nu aveau cine era tânărul care avea fața acoperită cu o mască Squid Game și s-a năpustit asupra lor. 

Elevul de la Liceul Militar din Craiova l-a atacat prima dată pe Emi. L-a înjunghiat de mai multe ori. Apoi a prins-o pe Melis și i-a aplicat și ei mai multe lovituri de cuțit. Minora de 14 ani, cu ultimele puteri, a sunat la 112 și a cerut ajutor. Medicii ajunși la fața locului nu au mai putut să facă nimic pentru ea.

Autorul crimei a fost prins de polițiști în apropierea Grădinii Botanice. Anchetatorii au stabilit că era fiul unui șef de post dintr-o comună doljeană.

După nici două luni de la tragedie, procurorii au finalizat rechizitoriu. 

Prin rechizitoriul din data de 14.09.2023, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului F.M.A. pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, tentativa de omor calificat, port fără drept de obiecte periculoase şi respectiv folosirea fără drept de obiecte periculoase", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Procurorii au explicat în rechizitoriu întocmit ce s-a întâmplat în data de 27.06.2023, în jurul orelor 16.00, în Grădina Botanică din Craiova.

„..inculpatul F.M.A. a pus în aplicare hotărârea infracțională de a ucide, înjunghiind de mai multe ori cu un cuţit, în zone vitale atât pe victima L. M.M., provocând decesul acesteia, cât şi pe persoana vătămată B.E., acesteia producându-i leziuni traumatice ce au necesitat cca. 40 zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei. La stabilirea încadrării juridica a fost reţinută circumstanța agravantă, premeditarea, având în vedere că inculpatul F.M.A. a luat hotărârea de a ucide înainte de a pleca de acasă, sens în care s-a pregătit, înarmându-se cu un cuţit şi luând asupra sa obiecte apte a nu fi identificat, apoi a reflectat asupra modului, a împrejurărilor, a locului şi a momentului de săvârşire a faptelor", se arată în rechizitoriu.

Autorul crimei din Grădina Botanică nu cunoștea victimele

Imediat după ce cazul a devenit public, mai multe voci au susținut că adolescentul ucigaș ar fi fost iubitul minorei pe care a ajuns să o ucidă. Procurorii au stabilit, însă, că această ipoteză nu se confirmă. 

Astfel, chiar dacă inculpatul nu cunoştea cele două victime, din modul în care acesta a acţionat, rezultă că a plecat de acasă cu intenţia clară de a ucide pe cineva, rămânându-i dosar să-şi aleagă victimele în funcţie de împrejurări şi să acţioneze la momentul oportun", au menționat procurorii.

Elevul s-a plimbat înarmat prin Craiova în căutarea victimelor pe care urma să le ucidă

S-a mai reținut că în data de 27.06.2023 inculpatul minor FMA a purtat, fără drept, asupra sa un cuţit, într-un mijloc de transport în comun (microbuz), în timpul deplasarii de la domiciliul său din com. Calopăr până în mun. Craiova, apoi şi în locuri de distracţie şi agrement, respectiv în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova şi mai apoi în Grădina Botanică", se arată în rechizitoriu.

Procurorii au mai stabilit că adolescentul de 17 ani a încercat să ascundă identitatea tinerilor pe care i-a înjunghiat.

S-a dispus clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt prev. de art. 228 alin. 1 C.p.. având în vedere că, din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că inculpatul a luat cele două rucsacuri aparținând victimelor pentru a îngreuna cercetările respectiv pentru a ascunde identitatea victimelor, şi nu cu scopul de a şi le însuși", au mai adăugat procurorii craioveni. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj. Magistrații încă nu au stabilit care va fi primul termen de judecată.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite