Cireşele şi căpşunele au un conţinut caloric scăzut şi sunt ideale, folosite cu moderaţie, pentru cura de slăbire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpşunele şi cireşele sunt benefice pentru organism Foto: csid.ro
Căpşunele şi cireşele sunt benefice pentru organism Foto: csid.ro

Cireşele şi căpşunele sunt cele mai delicioase fructe de sezon şi au un conţinut mare de antioxidanţi. Este indicat să consumăm 500 de grame pe zi şi vom observa că inflamţia din corp va scădea cu 25%.

Cireşele şi căpşunele conţin vitamina C, vitamina E, mai exact cele mai puternice substanţe cu rol antiinflamtor. Fructele consumate zilnic sunt şi un excelent cardioprotector pentru organism. „O porţie de cireşe conţine 1,4 grame de acid acetilsalicili, iar o cană consumată zilnic ne asigură necesarul de vitamina C, E, dar şi 20% din necesarul de vitamine din grupa B. Ne ofer senzaţia de saţietate şi ne curăţă organismul de toxine“, a spus Alina Stancu, medic nutriţionist.

„Perfecte pentru diabetici“

La fel ca şi cireşele putem să spunem despre căpşune că au un puternic efect antiinflamator. „Căpşunele sunt bune pentru persoanele care au grăsimi crescute în sânge şi perfecte pentru diabetici. Este bine să ştim că polifenolii pe care îi conţin ajută la echilibrarea zahărului din sânge, un element foarte important pentru cei care suferă de diabet. Este bine să consumăm aceste fructe de calitate, iar astfel vom stopa procesele inflamatorii“, a mai precizat Alina Stancu, medic nutrţionist.

Medicii nutriţinonişti au mai precizat că cireşele au un şi un conţinut caloric scăzut şi sunt ideale pentru curele de slăbire. Ajută şi la menţinerea aspectului tânăr şi proaspăt al pielii.

Căpşunele trebuie consumate proaspete şi au proprietăţi antioxidante şi anticancerigene. Dacă vrem să le folosim la curele de slăbire nu trebuie să le consumăm cu frişcă sau zahăr. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite