Ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. La ce alimente trebuie să renunțăm

0
Publicat:

Indiferent în ce colț al lumii s-ar afla, românul știe că de pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească peștele. Este alimentul care ne va feri de necaz tot anul. Mai sunt, însă, și alte alimente care trebuie consumate în noaptea dintre ani.

FOTO / Arhivă Adevărul
FOTO / Arhivă Adevărul

Când vine vorba de pește, lucrurile sunt clare. Cine mănâncă acest preparat, indiferent că e saramură, prăjit în tigaie sau pregătit la cuptor, o să alunece prin necazuri ca peștele prin apă. 

Al doilea aliment obligatoriu este carnea de gâscă. Bătrânii spun că cine mănâncă gâscă în noaptea de Revelion își va atinge toate obiectivele pe care și le propune în noul an.

Strugurii ocupă și ei un loc important pe masa de Revelion. Câte bucăți ar fi bine să mâncăm? Fix 12! Asta dacă vrem să avem noroc în fiecare lună a anului. Dar, atenție, tradiția spune că strugurii trebuie să fie musai albi.

Rodia, mandarinele și merele ar trebui și ele să se regăsească pe masa de Revelion pentru a fi sănătoși tot anul, iar plăcintele cu răvașe ar trebui să ne aducă iubire și armonie.

La ora 00,00, când deschideți șampania, nu uitați să nu lăsați niciun strop de băutură în pahar dacă vreți ca dorința pe care v-o puneți obligatoriu în gând să se îndeplinească. Purtați ceva roșu, să aveți musai în buzunar niște bani și atingeți vâscul care ar trebui să fie la loc de cinste pe Masa de Revelion.

Ce trebuie să excludem de pe masa de Revelion

Puiul! Carnea de pui și cea de curcan nu ar trebui să fie în farfuriile noastre pentru că tot norocul nostru se va risipi în anul care bate la ușă. Sunt bunici care mai spun că nu e bine să mâncăm nuci pentru că vom fi cam „tari de cap" tot anul, și nici raci sau crabi pentru că ar însemna să mergem doar înapoi și nu ne vom atinge niciun obiectiv în noul an.

Că sunteți sau nu superstițioși, anul 2023 trebuie să-l întâmpinați cu veselie, să fiți optimiști și încrezători în forțele voastre. Un An Nou fericit!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite