Ce greşeli banale facem atunci când urmăm o dietă şi totuşi ne îngrăşăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii nutriţionişti susţin că atunci când ne hotărâm să urmăm o dietă putem să facem anumite greşei banale fără să ne dăm seama. De cele mai multe ori kilogramele acumulate nu sunt date jos, deşi suntem convinşi că am urmat regimul exact ca la carte.

Specialiştii au precizat că în momentul în care organismul primeşte mai puţine alimente decât are nevoie, metabolismul încetineşte procesul de slăbire. Corpul intră imediat în sistemul de autoapărare şi imediat începe să îşi facă rezerve.

„Pentru unele persoane înfometarea pare cea mai la îndemână soluţie atunci când vor să scape de kilograme acumulate în plus, dar nu realizează că metabolismul poate provoca adevărate dezechilibre, iar de aici la apariţia unor probleme de sănătate nu este deât un pas. O altă greşeală pe care o facem atunci când ne-am hotărât să începem o cură de slăbire este mâncatul pe fugă. Fără să ne dăm seama gustăm din alimente care care conţin calorii, iar astfel încetul cu încetul vom acumula din nou kilograme în plus. Important este să mergem la un medic de specialitate, iar în urma unor investigaţii amănunţite să primim o dietă echilibrată care să nu ne pună viaţa în pericol“, a precizat medicul nutriţionist Iuliana Nicoale.

Greşelile pe care facem atunci când urmăm o cură de slăbire:

-Suntem convinşi că dacă am eliminat zahărul din alimetaţia noastră putem consuma fără probleme băuturi dietetice. Îndulcitorii contribuie destul de mult la creşterea numărului cazurilor de obezitate.

-În momentul în care adoptăm un regim sărac în calorii vom observa că în loc să slăbim ne îngrăşăm. Este adevărat că în prima etapă vom reuşi să pierdem o parte din kilogramele acumulate, însă în etapa a doua lucrurile se vor schimba, iar dieta poate avea un efect invers.

-Nu este indicat să renunţăm în totalitate la grăsime şi este bine să ştim că are rolul ei. Facilitează absorbţia unor vitamine, iar colesterolul bun contribuie la regenerarea celulară.          

-Sportul este el mai eficient atunci când vine vorba de slăbire. Exerciţile statice nu ne vor ajuta să pierdem kilogramele acumulate în plus. Abdomenele ne vor tonifica doar abdomenul. 

Nutriţioniştii au mai precizat că trebuie să respectăm dieta punct cu punct, iar astfel vom observa că rezultate vor apărea imediat. 

  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite