Pepenele verde, nenumărate beneficii pentru sănătate şi siluetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită conţinutului mare de aminoacizi, în special L-arginină şi L-citrulină, pepenele verde este ideal nu numai pentru oamenii care practică sport, ci şi pentru cei care vor să aibă mai multă energie şi să prevină senzaţia de oboseală.

Pepenele roşu: nutritiv sau nu

Este posibil să spui că pepenele roşu este mai mult apă şi că conţinutul nutriţional este minim, dacă nu inexistent. Însă, în ciuda faptului că este 92% apă, fiecare bucăţi de pepene pe care o mâncăm conţine vitaminele A, B6 şi C, precum şi o cantitate mare de antioxidanţi şi aminoacizi.

Pepenele roşu conţine un element nutritiv care se găseşte în foarte puţine alimente. L-citrulina, căci despre acest aminoacid vorbim, creşte nivelul de energie. L-citrulina fiind transformată prin metabolizare într-un aminoacid numit arginină are efecte benefice asupra inimii, sistemului circulator şi sistemului imunitar.

L-citrulina este un aminoacid non-esenţial care îi ajută pe sportivi să îşi îmbunătăţească performanţele. Aminoacizii non-esenţiali sunt compuşii pe care organismul îi poate sintetiza şi astfel nu este necesar ca ei să fie asimilaţi din alimentaţia zilnică.

Află mai multe despre beneficiile pepenelui verde pe clickpentrufemei.ro

De ce e bine să consumi pepene roşu

Ai poftă de ceva răcoritor? Prepară un tort cu pepene roşu!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite