Ce beneficii aduce pomelo atunci când e consumat în mod constant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pomelo este fructul care nu trebuie să lipsească din dieta celor care aleg să urmeze un program de slăbire. Specialiştii susţin că are proprietăţi importante pentru organism, datorită conţinutului crescut de vitamina C, fibre şi potasiu.

Medicii susţin că pomelo nu conţine grăsimi şi are doar 72 de calorii la 190 de grame. Fructul poate fi folosit cu încredere în curele de slăbire deoarece ajută la arderea grăsimilor, creează senzaţia de saţietate, dar dă şi energie organismului. „Pomelo conţine vitamina C, D, A, E, complexul B, K şi minerale, precum litiu, sodiu, magneziu, potasiu, calciu. Poate fi foslosit cu succes de persoanele care aleg să urmeze un program de slăbit, pentru că ajută la arderea grăsimilor. Este bine de ştiut că acest fruct reduce stresul prin efectele antioxidante, creşte rezervele de energie ale organismului şi previne cancerul”, a spus medicul Antonia Popa.

Care sunt beneficiile fructului pomelo:

- Pomelo are un conţinut ridicat de vitamine, iar acest lucru ducea la reducerea şi dezvoltarea bacterilor din tractul urinar.

- Pomelo consumat frecvent previne sângerarea gingiilor şi slăbirea rădăcinii dinţilor.

- Sucul de pomelo conţine vitamin C, iar acest lucru ajută la o mai bună absorţie a fierului în sânge, ceea ce ajută la prevenirea anemiei.

- Petina şi conţinutul crescut de potasiu din pomelo ajută la reglarea tensiunii arteriale. 

- Fructul pomelo consumat periodic ajută la întărirea sistemului imunitar, dar previne şi apariţia osetoporozei, având o sursă importantă de calciu.

- Pomelo conţine o cantitate mare de fibre, iar acest lucru ne asigură un tranzit intestinal sănătos.

- Pomelo are doar 72 de calorii şi este un fruct care oferă saţietate, aşa că trebuie consumat în momentul în care urmăm o cură de slăbire.

- Pomelo poate fi consumat ca atare sau poate fi adăugat în salate, deserturi sau în preparate cu peşte. Este de ştiut că acest fruct mai conţine şi doza necesară de fibre.

             

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite