Alimentele care nu îngraşă, dau senzaţia de saţietate şi satisfac pofta de dulce. Specalişti: „De cele mai multe ori mâncăm, dar nu ne hrănim“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii susţin că putem să ne menţinem silueta cu ajutorul alimentelor care nu îngraşă. Aceste produse ne ajută să ţinem la distanţă senzaţia de foame, dar în acelaşi timp conţin nutrienţi şi vitamine de care organismul are nevoie.

Medicii nutriţionişti susţin că secretul unei siluete de invidiat constă în felul în care mâncăm, iar creierul are nevoie de 20 de minute ca să înregistreze faptul că organismul a fost hrănit suficient. „De cele mai multe ori mâncăm, dar nu ne hrănim. Mâncarea din farfurie poate să aducă doar calorii goale. Fructele de mare sunt recomandate la prânz, iar peştele este cina ideală. Pentru a putea avea o dietă echilibrată este indicat să consumăm alimente sănătoase care conţin nutrienţi şi vitamine, dar care ne ajută să ne meniţinem întotdeauna silueta“, a spus medicul nutriţionist Ioana Militaru.

Top alimente care nu îngraşă:

-Avocado conţine fibre care face să dispară pofta de mâncare şi este ideal pentru curele de slăbire. Poate fi folosit în salate în sucuri sau ca atare.

-Cicolata neagră taie pofta de mâncare şi este folosită în curele de slăbire.

-Iaurtul previne afecţiunile gastrice, ajută tranzitul intestinal şi reduce balonarea.

-Lintea reglează colesterolul, conţine foarte multe fibre şi este bogată în proteine care previn anemia. Aceast produs poate fi consumat cu încredere în curele de slăbire, deoarece menţin silueta dorită.

-Broccoli are un efect anticancerigen, conţine nutrienţi şi antioxidanţi. Această legumă are în compoziţie vitamina A, C şi B şi minerale care conferă energie şi taie pofta de mâncare. O cană de broccoli are 44 de calorii.

-Zmeura are efecte protectoare asupra întregului organism şi conţine minerale (potasiu, fier, acizi organic, vitamine-C, B1, B2, C, PP). Aceste fructe conferă senzaţia de saţietate şi satisfac pofta de dulce.       

Medicii au precizat că uneori avem senzaţia că stomacul este gol indiferent de cât am mânca. „Acest fenomen poate duce la îngrăşarea unei persoane, iar pentru evita acest lucru trebuie să apelăm la proteine şi carbohidraţi, însă nu trebuiesc asociate la aceeaşi masă. Trebuie întotdeauna să avem o alimentaţie corespunzătoare, iar în momentul în care ne hotărâm să intrăm într-un program de slăbire trebuie să cerem sfatul unui specialist. Mai întâi trebuie să aflăm în urma unui set complet de analize dacă putem să începem o dietă bazată pe anumite alimente. Este adevărat că avocado, broccoli, lintea sau zmeura ne ajută în alimentaţie. Aceste produse conferă senzaţie de saţietate“, a precizat medicul Cătălin Mihnea.
       
Salată de avocado –un deliciu care nu îngraşă

Ingrediente:

-3 fructe de avocado
-sucul de la o lamaie
-un praf de sare
-1 ceapă tocată mărunut
-2 roşii foliate
-2 căţei de usturoi
-coriandru proaspăt

Mod de preparare:

Avocado se taie şi se curăţă în bucăţele, după care se pune într-un bol încăpător. Se pisează cu furculiţa împreună cu sucul de lămâie şi sare. Se adaugă ceapa tocată, coriandru, roşiile şi usturoiul, iar toate ingredientele se amestecă până la omogenizare şi se condimentează cu piper. Compoziţia se bagă la frigider timp de aproximativ o oră.

Craiovenii au precizat că în ultima perioadă au devenit mult mai atenţi când vine vorba de alimentele pe care le consumă. „Cea mai bună reţetă pentru pierderea în greutate este controlul caloriilor. Eu mănânc trei mese pe zi de câte 400 de calorii fiecare şi două gustări sănătoase. Consum cereale, iaurt, legume, fructe, carne şi pâine integrală. Am reuşit într-un an să slăbesc 15 kilograme, iar de atunci am încercat să mă menţin. Am urmat sfaturile unui specialist în domeniu şi sunt mulţumit de rezultatul obţinut“, a spus Alin Mateescu, craiovean.  

Mai citeşte şi:

Alimente care protejează creierul: dieta MIND

Cinci alimente bogate în zinc

Dieta revoluţionară împotriva stresului. Nutriţionist: „Este nevoie doar de câteva alimente banale pentru a combate boala secolului XXI“


 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite