Zeci de persoane, evacuate dintr-un bloc după ce un apartament a luat foc. Proprietara, în vârstă de 93 de ani, intoxicată cu fum

0
Publicat:

Zeci de persoane au ieşit singure din locuinţe sau au fost evacuate de pompieri, după ce un apartament de la penultimul nivel al unui bloc cu zece etaje din municipiul Constanţa a fost cuprins de flăcări duminică, potrivit Agerpres.

Proprietara apartamentului, o femeie în vârstă de 93 de ani, care s-a intoxicat cu fum, a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea", incendiul a cuprins toate cele trei camere ale apartamentului, fără să se extindă la locuinţele vecinilor.

„Incendiul s-a manifestat în întreg apartamentul (trei camere) pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, fără propagare la vecinătăţi. Au ars bunuri materiale din lemn, textile etc. S-au autoevacuat 22 de persoane, pompierii au evacuat 26 de persoane, dintre care 24 de adulţi şi doi copii. Îngrijiri medicale şi transport la spital s-au acordat proprietarei, în vârstă de 93 de ani, conştientă (intoxicaţie cu fum). Nu s-au înregistrat alte victime", au informat reprezentanţii ISU.

Pentru operațiunile de salvare și stingere a incendiului au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenţie ale ISU, inclusiv autoscara, incendiul fiind lichidat.

Amintim că panică a fost, duminică, 17 martie, și în cel mai mare cartier din Râmnicu Vâlcea, în urma izbucnirii, dimineață, a unui incendiu într-un bloc de locuințe. Zeci de locatari au fost scoși din casă în pijamale.

Luna trecută o femeie a fost grav rănită, cu arsuri pe aproape întreg corpul, în urma unei explozii urmate de incendiu, într-un alt apartament dintr-un bloc din municipiul Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite