Cum a izbucnit incendiul din Valencia în care au murit 10 oameni. Autoritățile au identificat cauza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu tragic care a avut loc la Valencia, la sfârșitul lunii februarie, s-a soldat cu pierderea a 10 vieți, după ce flăcările au cuprins în câteva minute un bloc de locuințe. La două săptămâni după tragedie, cauza incendiului a fost dezvăluită.

Incendiul din Valencia, 22 februarie 2024 FOTO AFP
Incendiul din Valencia, 22 februarie 2024 FOTO AFP

Autoritățile au anunțat, luni, că incendiul a fost de origine accidentală și „probabil” a fost provocat de un aparat electrocasnic.

Primarul orașului Valencia, María José Catalá, a declarat presei că poliția științifică a stabilit că incendiul a fost cauzat accidental, cel mai probabil de unul dintre aparatele electrocasnice dintr-unul dintre apartamentele blocului. Ancheta continuă pentru a determina motivele care au dus la propagarea rapidă a flăcărilor.

Poliţia ştiinţifică a stabilit că cauzele incendiului sunt accidentale şi că a fost provocat aparent de unul dintre aparatele electrocasnice dintr-unul dintre apartamente”, a declarat el, potrivit AFP, citat de News.ro.

Incendiul, unul dintre cele mai tragice evenimente din ultimii ani din Spania, a șocat țara, a luat zece vieți și a lăsat sute de persoane fără adăpost în Valencia, unul dintre cele mai importante orașe din țară.

Zece oameni au murit, alte sute au rămas fără locuință FOTO AFP
Zece oameni au murit, alte sute au rămas fără locuință FOTO AFP

Flăcările au izbucnit în după-amiaza zilei de 22 februarie, într-un bloc de 14 etaje cu 138 de apartamente și s-au extins rapid în întreaga clădire.

În ciuda concluziilor preliminare, investigația continuă pentru a determina motivele care au condus la propagarea rapidă a flăcărilor. Există și speculații cum că materialul folosit ca izolant al fațadei imobilului ar fi contribuit la extinderea incendiului.

Această situație amintește de tragedia de la Turnul Grenfell din Londra din 2017, unde 72 de persoane și-au pierdut viața într-un incendiu similar.

Aproximativ zece zile mai târziu, o altă tragedie a lovit regiunea, și anume un alt incendiu într-un bloc soldat cu trei morți, inclusiv un copil, la Villajoyosa, în apropiere de Alicante.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite