Val de infectări cu Sars-COV-2 pe litoral. 200 de pacienţi pe zi acuză simptome de răceală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Litoralul românesc FOTO Călin Gavrilaş
Litoralul românesc FOTO Călin Gavrilaş

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa a anunţat că se confruntă o creştere a numărului de solicitări, de la 350 de cazuri pe zi la începutul acestei luni la 500 în prezent. Tot mai multe persoane acuză simptome de infecţie cu Sars-COV-2.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-Cov 2. „Dacă la începutul lunii iulie 2022 numărul mediu de solicitări de urgenţă/ 24 ore era de 350 de cazuri, la acest moment, acesta este de 550 cazuri/24 de ore, înregistrându-se o creştere de 57% a numărului de solicitări.

Conform metodologiei INSP, testarea pentru Covid 19 se impune în cazul pacienţilor care prezintă simptomatologie specifică definiţiei de caz. În acest context, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa testează, monitorizează şi gestionează terapeutic pacienţi simptomatici, pacienţi care reprezintă,  în sine, urgenţe medicale, fiind instabili hemodinamic şi respirator. Până la confirmarea diagnosticului şi monitorizarea pacientului prin medicul de familie sau prezentarea acestuia într-un centru dedicat, prima evaluare este facută de către echipajele de asistenţă medicală de urgenţă ale Serviciului de Ambulanţă“, conform Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. 

Din păcate, în acest sezon estival nu au mai fost detaşate echipaje din ţară. „Capacitatea operativă planificată pentru a acorda asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească în perioada sezonului estival a fost estimată la 35 de echipaje în regim de permanenţă, moment în care nu se putea anticipa conturarea unui nou val de infecţii SARS-Cov 2. Este evident că în acest context infecţios suntem solicitaţi suplimentar, astfel, de la o medie de 5-6 solicitări/ echipaj/tură, ajungând în prezent la 8-9 solicitări/echipaj/tură”, a mai precizat SAJ Constanţa.

Medicii de pe ambulanţă roagă populaţia să nu solicite nejustificat un echipaj medical de urgenţă, acest lucru putând genera un timp de aşteptare crescut pentru o urgenţă reală.

Vă mai recomandăm:

Cum a ajuns Mamaia Cenuşăreasa litoralului. Nu mai are nici măcar turişti de weekend. „Nici localnicii nu mai vin“ FOTO

Cum pot fi readuşi turiştii la Mamaia, devenită cea mai hulită staţiune. „Bărbaţii vor să-şi scoată soţiile la dans“

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite