Scandalul parcărilor din Mamaia, dublat de un scandal politic: „Nu vrem să credem că îmbrăţişaţi doctrina hitleristă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcări goale în Mamaia FOTO MI
Parcări goale în Mamaia FOTO MI

Deşi primarul Vergil Chiţac a promis că în Mamaia şi Constanţa nu se va mai plăti parcarea pe timpul nopţii, acest lucru nu s-a întâmplat. Consilierii locali nu s-au înţeles pe intervalul orar şi pe perioadă. Social-democraţii îl acuză pe edil de practici dictatoriale.

Edilul Constanţei a propus Consiliului Local eliminarea obligativităţii plăţii parcării în Constanţa şi Mamaia, între orele 22:00 şi 08:00, până la 15 septembrie. 

Printr-un amendament, consilierii PNL au dorit prelungirea termenului până la 31 decembrie, iar propunerea a fost votată. Consilierii PSD au făcut un alt amendament, prin care doreau modificarea orelor de la 22.00-08.00 la 20.00-08.00, cu efecte tot până la 31 decembrie.

În cele din urmă, în urma consultărilor, a rămas în picioare propunerea PSD, care a fost supusă votului, dar, la votul final al amendamentului, consilierii PSD nu şi-au mai votat propria propunere.

Într-un comunicat de presă a PSD Constanţa, se arată faptul că „PSD a vrut suspendarea totală a plăţii parcării în Mamaia şi Constanţa, însă PNL şi USR au votat împotrivă“. 

Ce s-a întâmplat, ieri, la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Muncipal? „Ieri, consilierii social democraţi au propus suspendarea totală a plăţii parcării în Constanţa şi staţiunea Mamaia până la 15 septembrie, precum şi suspendarea obligaţiei de plată a parcării în municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, între orele 20.00 - 08.00, până la data de 31 decembrie 2022. Simplu şi la obiect. Aşa cum a fost şi votul nostru care nu putea fi acordat unor alte amendamente lipsite de fond, dar menite să-i transforme pe primar, city manager, PNL şi USR în salvatorii care sting incendiul, după ce l-au provocat şi l-au înteţit. Orice alte aprecieri la adresa votului consilierilor PSD sunt fie minciuni sfruntate cu iz de userism, fie afirmaţii sub demnitatea funcţiei de primar al unui municipiu reşedinţă de judeţ“, spun social-democraţii.

În continuare, aceştia i-au transmis edilului: „Domnule primar, social democraţii din Organizaţia Municipală PSD Constanţa vă cer, public, scuzele de rigoare pentru expresia referitoare la «stârpirea cuibului pesedist». Sperăm că a fost doar un derapaj, cauzat de starea de euforie datorată vacanţei în care am înţeles că vă aflaţi. Nu vrem să credem că îmbrăţişaţi doctrina hitleristă, conform căreia oricine nu era de rasă pură trebuia exterminat! Stârpit! Mai rămâne să daţi aviz unui lagăr de concentrare, iar acolo să-i deportaţi pe toţi cei care nu sunt de acord  cu dumneavoastră. Îl puteţi edifica, eventual, pe locul în care promiteţi, de vreo doi ani, că veţi face un parc pentru constănţeni“.

Într-o postare pe Facebook, Vergil Chiţac a spus că dezbaterile din şedinţa de Consiliu Local „nu fac decât să ne convingă că stârpirea cuibului pesedist a făcut şi va face Constanţei mult bine. Epoca lor s-a stins“.

Vă mai recomandăm:

Cum a ajuns Mamaia Cenuşăreasa litoralului. Nu mai are nici măcar turişti de weekend. „Nici localnicii nu mai vin“ FOTO

Cum pot fi readuşi turiştii la Mamaia, devenită cea mai hulită staţiune. „Bărbaţii vor să-şi scoată soţiile la dans“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite