UPDATE Procurori DNA ameninţaţi pe WhatsApp. Autorul mesajelor, reţinut şi propus spre arestare pentru ultraj judiciar. Instanţa l-a lăsat liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Inquam Photos
Sursa Inquam Photos

Un tânăr din Constanţa a fost reţinut şi a fost propus spre arestare pentru că a ameninţat doi procurori de la DNA prin mesaje transmise pe WhatsApp.

UPDATE Instanţa a respins arestarea celui anchetat, jurnalist care activează la o publicaţie locală. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa au anunţat că la data de 23.12.2021, procurorul de caz a dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui V.M.F., în vârstă de 34 ani, fără antecedente penale.

„Acesta este cercetat pentru comiterea a două infracţiuni de ultraj judiciar, prev. de art. 279 alin. 1 Cod penal rap. la art. 206 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 38 alin. 2 Cod penal, iar la 24.12.2021 a fost formulată şi transmisă Judecătoriei Constanţa propunerea de arestare preventivă, pentru 30 zile, a aceluiaşi inculpat“, precizează comunicatul de presă al instituţiei.

Magistraţii arată în înştiinţarea trasmisă presei cele întâmplate: „În sarcina persoanei anchetate s-a reţinut că, la data de 20.12.2021, în jurul orei 20.40, prin mesaje text trimise prin aplicaţia Whatsapp de pe numărul său de telefon, le-a adresat în mod direct ameninţări cu acte de violenţă şi cu alte fapte păgubitoare celor două persoane vătămate, procurori în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu ale acestora, în scop de intimidare şi răzbunare“

Cercetările vor fi efectuate în continuare Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Instituţia aminteşte că măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, şi nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor. 

Pe aceeaşi temă: 

Soţul Dianei Şoşoacă, plasat sub control judiciar pentru ultraj. Scandal la uşa procurorilor FOTO 

Poliţist înjurat pe o reţea de socializare. Tânărul a fost identificat şi dus la audieri VIDEO

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite