Unitatea 2 a Centralei de la Cernavodă rămâne în continuare oprită. Care sunt cauzele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unitatea de la Cernavodă
Unitatea de la Cernavodă

Reactorul 2 al Centralei Nuclearoelectrice de la cernavodă trebuia resincronizat duminică, 13 iunie. Conducerea Nuclearelectrica anunţă că acest lucru nu se va întâmpla.

SN Nuclearelectrica SA anunţă extinderea duratei programului de oprire planificată a Unităţii 2 CNE Cernavodă, programată pentru resincronizare la Sistemului Energetic Naţional în dată de 13 iunie 2021.

Scopul acestei măsuri este acela de a remedia unel probleme punctuale la sistemul electric, în partea clasică a centralei.

„Problemele punctuale au fost identificate cu ocazia testelor pentru resincronizarea la Sistemul Energetic Naţional, după perioada de oprire planificată începută în dată de 9 mai 2021 şi se află în prezent în analiză şi remediere”, transmite Nuclearelectrica.

SN Nuclearelectrica SA va reveni cu informaţii privind resincronizarea la SEN a Unităţii 2 CNE Cernavodă, după finalizarea lucrărilor de remediere.

„Precizăm faptul că lucrările nu impacteaza securitatea nucleară, personalul sau populaţia, acestea realizându-se cu respectarea procedurilor specifice centralei”, mai spun oficialii centralei.

Citeşte şi:

Jandarmul care s-a împuşcat în cap în timp ce păzea Centrala de la Cernavodă a murit

Centrala de la Iernut, finalizată până la sfârşitul anului. Virgil Popescu: O vom face cu sau fără consorţiul care a câştigat licitaţia

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite