Se împart formularele pentru ajutoarele de încălzire. Cum se obţin şi care sunt condiţiile în care se acordă subvenţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabelul cu tranşele de venit pentru acordarea ajutorului la încălzire RADET Constanţa
Tabelul cu tranşele de venit pentru acordarea ajutorului la încălzire RADET Constanţa

Constănţenii care vor să solicite ajutor pentru încălzirea locuinţei pot intra în posesia formularelor de cerere a subvenţiei, începând de luni, 28 octombrie.

Formularele pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Constanţa sau ridicate, în funcţie de modalitatea de încălzire, de la sediul Primăriei Constanţa, de pe:
 - strada Ecaterina Varga nr. 25-27 (pentru cei care se încălzesc cu energie termică furnizată în sistem centralizat - RADET),
 - City Park Mall (Sky Level) (pentru cei care se încălzesc cu gaze naturale - CONGAZ, butelii GPL sau energie electrică - ENEL),
 - Amzacea nr. 13 (pentru cei care se încălzesc cu lemne de foc)
 
„Vă rugăm, citiţi cu maximum de atenţie care sunt condiţiile pentru a putea beneficia de ajutor de încălzire şi care sunt actele necesare“, recomandă edilii.

Noile condiţii de acordare a ajutoarelor pentru încălzire au fost publicate la capitolul Ajutoare încălzire de pe site-ul www.primaria-constanta.ro.

Preţul gigacaloriei va rămâne neschimbat - de 358,54 lei. Plafoanele pentru acordarea ajutoarelor de încălzire sunt menţinute la nivelul anului trecut: 1.500 lei pe membru de cap de familie sau 1.800 lei pentru persoane singure.


Familiile sau persoanele singure care au încheiat contracte individuale cu furnizorul de energie termică (RADET) sau gaze naturale (CONGAZ), precum şi cei care se încălzesc cu lemene de foc, butelii GPL sau curent electric, depun cererile individual, iar familiile sau persoanele singure care fac parte din asociaţii de locatari/proprietari depun numai prin intermediul reprezentantului asociaţiei. 

Pentru depunerea actelor, nu se solicita niciun fel de adeverinţe de la Casa Judeţeană de Pensii sau Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Pensionării trebuie să depună la dosar, pe lângă celelalte acte solicitate, copie după cupoanele de pensie, iar şomerii - copie după cuponul de ajutor de şomaj.

În cerere se vor trece: 
 A. toate persoanele care locuiesc în apartamentul/locuinţa pentru care se solicită ajutor şi indiferent dacă între acestea există sau nu relaţie de rudenie, cu condiţia să aibă înscrisă adresă apartamentului în actul de identitate sau să fie trecute în cartea de imobil şi să fie luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei; pot beneficia de ajutor de încălzire şi cei care stau cu chirie.
 B. toate veniturile (exprimate în lei noi) nete realizate de respectivele persoane în luna anterioară depunerii cererii, completate cât mai citeţ în dreptul codului de venit corespunzător 
 C. în cerere se va specifică obligatoriu numărul de camere al locuinţei.
 D. în cerere se vor bifa corespunzător, după caz, bunurile deţinute; nu bifaţi nimic dacă nu deţineţi nici unul din bunurile specificate.
 
Adeverinţe eliberate de Administraţia Financiară de pe str. Tulcei nr. 4 se solicită numai pentru persoanele care realizează codurile de venit din formularul de cerere în dreptul cărora scrie la acte doveditoare "adeverinţă eliberată de Administraţia financiară". „Dacă nu realizaţi acele coduri de venit, nu este nevoie de această adeverinţă“, atrag atenţia funcţioonarii publici.

Persoanele care nu au venituri nu trebuie să prezinte niciun fel de adeverinţe de venit (doar restul de acte necesare).

Toate persoanele vor fi verificate în bazele de date de la alte instituţii cu care există încheiate protocoale de colaborare şi se vor respinge cererile în care nu au fost declarate corect toate veniturile realizate sau bunurile deţinute.

Declararea unui număr mai mare de membri de familie sau a unor venituri mai mici decât cele reale, în scopul vădit de a obţine foloase materiale necuvenite, constituie infracţiune de fals, uz de fals sau înşelăciune, după caz, şi se pedepseşte potrivit dispoziţiilor Codului Penal. Declararea incorectă a componenţei familiei, a veniturilor membrilor acesteia, precum şi a bunurilor deţinute, se sancţionează cu amendă între 200 şi 1000 lei.

Vă mai recomandăm

Vreţi căldură în apartamente? Ce au răspuns constănţenii la sondajul RADET

De vineri, 25 octombrie, avem căldură în apartamente

Debranşări în lanţ de la RADET. Jumătate dintre ele sunt ilegale

Gigacaloria rămâne la preţul de 358,54 lei. Plafoanele de acordare a ajutoarelor de încălzire sunt neschimbate

Gigacaloria rămâne la preţul de 358,54 lei. Plafoanele de acordare a ajutoarelor de încălzire sunt neschimbate



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite