Radu Afrim deschide stagiunea Teatrului Constanța. Seaside Stories, la malul mării

0
Publicat:

Teatrul de Stat Constanța deschide stagiunea 2022/2023 cu premiera spectacolului „Seaside Stories”, în regia lui Radu Afrim, programat miercuri, 26 octombrie, și joi, 27 octombrie, de la ora 19.00.

Conferința de presă - deschiderea stagiunii 2022/2023 FOTO: Teatrul de Stat Constanța
Conferința de presă - deschiderea stagiunii 2022/2023 FOTO: Teatrul de Stat Constanța

„<Seaside stories> este un spectacol inovativ, în stilul inconfundabil al reputatului regizor Radu Afrim, care este și autorul scenariului, un colaj de texte despre mare, scrise de șase autori români contemporani: Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, la care se adaugă un poem de Nina Cassian,” spun reprezentanții Teatrului de Stat Constanța.

Scenografia este concepută de tânărul Theodor Cristian Niculae, acesta fiind al doilea spectacol, după „8 TAȚI”, la care Teatrul de Stat Constanța colaborează cu el. „SEASIDE STORIES” reprezintă debutul său după terminarea studiilor de licență, în vara acestui an.

Distribuția, în ordinea intrării în scenă, este următoarea: Liliana Ghiță, Ștefan Mihai, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Marian Adochiței, Anaïs Agi-Ali (elevă), Cătălina Mihai, Iulian Enache, Laura Iordan, Liliana Cazan, Mihaela Velicu, Alina Manțu, Cristiana Luca, Lana Moscaliuc, Nina Udrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Alex Burcă (elev).

Din echipa de creație a spectacolului mai fac parte: asistent de regie Mara Oprea, lighting designer Cristian Niculescu, asistent de scenografie Paula Rusu. Andrei Dermengiu și Marian Adochiței au realizat filmările alături de Radu Afrim, iar primul, Andrei Dermengiu, a făcut și montajul video.

Este un spectacol de care Constanța avea nevoie, o succesiune de povești cu personaje diferite, cu întâlniri fulgurante, scurte momente intense decupate din viață, poate dintre acelea pe care le-am trăit cu toții la mare. Substratul comun al poveștilor este acel sentiment al vacanței pe litoral, pe care îl împărtășesc, deși nu-l conștientizează întotdeauna, și cei ce locuiesc în apropierea lui, și cei ce revin aici an de an sau măcar din când în când”, adaugă reprezentanții teatrului.

Afișul spectacolului „Seaside stories” FOTO: Teatrul de Stat Constanța
Afișul spectacolului „Seaside stories” FOTO: Teatrul de Stat Constanța

Radu Afrim, trei premii UNITER

Născut în Bistrița-Năsăud, Radu Afrim este unul dintre cei mai apreciați, premiați și inovativi regizori români. Fișa sa de creație cuprinde zeci de spectacole la teatre din capitală și din toată România, dar și la teatre importante din Europa, și zeci de premii, între care trei premii UNITER pentru cea mai bună regie și mai multe premii internaționale importante: în doi ani consecutivi, Marele Premiu al Festivalului Grange de Dorigny din Lausanne, Elveția și „Coup de Coeur de la Presse” (premiu decernat de presă) la Festivalul „Off” de la Avignon. Radu Afrim a fost, timp de trei ani, în perioada 2013-2015, director al Galei Tânărului Actor (Gala HOP).

La Constanța a mai montat, în anul 2006, spectacolul „Inimi cicatrizate”, o dramatizare a romanului lui Max Blecher.

Spectacolele Teatrului de Stat Constanța se desfășoară în Sala Studio din strada Ion Lahovari numărul 2A. Biletele pentru toate spectacolele programate pot fi cumpărate online, pe platforma MyStage și la agenția de bilete a TSC din Bulevardul Tomis nr. 97. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite