Teatru stradal la Constanța. Festivalul Statuilor Vivante, oferit de studenții facultăților de teatru din toată țara

0
0

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării“ se desfășoară în perioada 30 septembrie- 2 octombrie 2022, pe Bulevardul Tomis și în Parcul Arheologic de lângă Primăria Municipiului Constanța.

Afișul festivalului „Statui vivante“ la Constanța
Afișul festivalului „Statui vivante“ la Constanța

Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 17.00, studenții mai multor facultăți de teatru din țară (Timișoara, Iași, Craiova, Sibiu și Constanța) vor prezenta momentul artistic cu statui vivante shakespeariene. De la ora 20.00, Teatrul Masca din București prezintă spectacolul „Exodul“. Publicul este așteptat la Atelierul de fotografie Statuie Vivantă între orele 15.00- 16.00 și 17.00-18.30.

Duminică, 2 octombrie, de la ora 16.00, va avea loc momentul Statuilor Vivante din lumea lui Shakespeare. Începând cu ora 19.00, Teatrul Masca din București va prezenta publicului constănțean spectacolul „Îngerii la Văcărești“.

Ce este o statuie vivantă

Statuia Vivantă este o formă super concentrată de teatru stradal, o parte componentă a fenomenului apărut relativ recent, „artele străzii“, iar în interiorul său, statuia vivantă este momentul de vârf, apanajul marilor actori, un echivalent al one-man showului din teatrul așa zis tradițional. 

„Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării” este un proiect dedicat cetățenilor, dar și studenților, cu scopul de a pune în valoare pasiunea lor pentru arta spectacolului stradal, de a-și dezvolta capacitatea și adaptabilitatea la munca în echipă, dar și de a crește gradul de implicare a tinerilor în astfel de evenimente. 

Proiectul artistic este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii „Art Theatre“, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius“ din Constanța.  

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite