Proiect de lege privind scutirea de impozit pe clădire pentru cabinetele medicilor de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Shutterstock
Sursa Shutterstock

În opinia iniţiatorului, deputatul Bogdan Huţucă, liderul PNL Constanţa, această scutire de plată are rolul de a corecta o inechitate.

Scutirea de impozitul pe clădire a cabinetelor de Medicină de Familie reprezintă cea mai nouă propunere legislativă - pe care liberalii spun că este menită să vină în spirijul medicilor.

Proiectul legislativ a fost formulat şi înaintat de deputatul Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa, alături de mai mulţi colegi din Parlament.

În opinia lui Huţucă, iniţiatorul acestei propuneri legislative, această scutire de plată are rolul de a corecta o inechitate.

„Prin acest amendament care se referă la lit.h), alin.(1), art.456 din Legea nr.227/2015, PNL îşi propune să corecteze o situaţie care dezavantaja medicii de familie.

La momentul la care a fost elaborată această lege, a fost prevăzută exceptarea de la plata impozitului pe clădiri a unităţilor sanitare publice, însă, prin sintagma clădirile unităţilor sanitare publice se înţelegea exclusiv clădiri de tip spitale, clinici, policlinici.

Astfel, clădirile în care se desfăşoară activitatea cabinetelor individuale de medicină rămâneau în afara acestei scutiri a taxei pe clădiri. Conform Legii nr. 571/2003, privind vechiul cod fiscal, cabinetele de medicină de familie erau scutite de impozitul pe clădire, facilitate anulată prin adoptarea noului cod fiscal“, a declarat preşedintele PNL Constanţa.

Iniţiatorul mai spune că această propunere legislativă are ca scop clarificarea unei situaţii juridice privind impozitul, taxele pe clădiri pentru cabinetele de medicină de familie.

„Prin demersul nostru, dorim ca aceste cabinete, care sunt puţine la număr, să fie incluse în capitolul de scutiri de taxe şi impozite. Această scutire are un impact nesemnificativ asupra bugetelor locale, mai ales că, la nivelul unităţilor teritorial administrative, acţionează un număr extrem de mic de cabinete de medicină de familie, dar are un impact semnificativ pentru medici.

La nivelul judeţului Constanţa sunt aproximativ 400 de medici de familie. Dorinţa noastră este să sprijinim medicii şi să susţinem cât mai mult actul medical. Medicii de familie joacă un rol esenţial în sistemul medical şi cu cât vom sprijini mai mult medicina de prevenţie, cu atât vom fi cu toţii mai sănătoşi. Medicina preventivă, centrată pe nevoile pacienţilor, stă la baza unei reforme sistemice a domeniului sanitar şi orice mic suport pe care îl putem oferi medicilor, reprezintă un pas în direcţia recalibrării sistemului medical“, a subliniat deputatul Bogdan Huţucă. 

Pe aceeaşi temă: 

Medicii de familie, mai scandalizaţi ca niciodată: „Suntem trimişi în prima linie, iar eu de astăzi nu mai am măşti!“ 

Cum poţi cumpăra medicamente de la farmacie în urma consultaţiei telefonice. Medic: „Noi telemedicină am mai făcut“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite