Poveste de viață. Din copil-problemă, Marius Grosu a devenit tânără speranță a filmului românesc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul constănțean Marius Grosu, actor la Academia cunoscutului regizor Iura Luncașu, pregătește două proiecte independente de film și lucrează la pelicula românească ce face acum furori în cinematografele din România.

Marius Grosu și Iura Luncașu SURSA Marius Grosu
Marius Grosu și Iura Luncașu SURSA Marius Grosu

Marius Grosu din Constanța este un tânăr a cărui poveste de viață poate inspira generații dezorientate de liceeni, care nu își găsesc menirea și locul.

Se întreține singur de la 16 ani, prin fotografie, iar la 19 ani a inițiat primul marș împotriva etnobotanicelor din Constanța, la care au participat peste 1.000 de liceeni. 

Inițial, cei din jur nu îi dădeau prea multe șanse în viață: interiorizat, dezorientat, elev al unui liceu modest din Constanța, provenit dintr-o familie cu neajunsuri materiale, părea că viitorul său este scris în culorile negre ale eșecului. La 19 ani a regizat primul său film, actori fiind colegii săi: „O nouă șansă".

„Înainte de asta mie nu mi se dădea nicio șansă. Eram ceva de genul: <Nu se știe ce o să se aleagă de el>, de nenumărate ori am auzit fraza asta. Acum toți foștii colegi, toți profesorii mă felicită, chiar și oamenii pe care îi știu de acum 10 ani sau 15 ani, toți îmi admiră parcursul și mă felicită pentru muncă. În general, eu sunt un om care muncește, nu stă pe loc", a povestit Marius Grosu.

Marius Grosu și actorii din Complotul Bonelor SURSA Marius Grosu
Marius Grosu și actorii din Complotul Bonelor SURSA Marius Grosu

În anul 2013 a câștigat marele trofeu împreună cu echipa sa de liceeni la "FILMMIC", iar drumul vieții l-a dus tot în această direcție. A urmat cursurile Academiei lui Iura Luncașu la Regie și Scenaristică și, deși poate fi actor, prefera să rămână tot în spatele camerei.

„În prezent am câteva proiecte micuțe cu doi colegi, Lucia Barath și Dănuț Pricop. Cel mai recent este însă, este cel de pe departamentul de making-off, adică tot ce se întâmplă în spatele camerelor eu înregistrez, documentez, atât foto și video. Este vorba despre filmul <Complotul Bonelor>, o comedie romantică combinată cu răsturnările de situație inerente într-o familie cu copii“, spune mândru Marius Grosu. 

Participarea la partea de documentare a celui mai nou film din cinematografele românești, l-a învățat foarte multe lucruri de substanță din domeniul regiei, pe care vrea să îl urmeze în continuare, mai ales că Iura Luncașu este regizorul său preferat. 

Pe lângă promovarea pentru „Complotul Bonelor“, Marius Grosu lucrează și la cele două proiecte independente, despre care speră că vor avea succes: o serie de sketch-uri și un serial.

„Am făcut deja primul episod pilot: sketch-urile sunt despre situații reale, transpuse într-o mică comedie. Situații care poate ni se par banale. Serialul este despre o lume a fashion-ului, un pic ascunsă, despre oamenii din spatele ei, cu acțiune, cu răsturnări de situație", a explicat Marius Grosu. 

Ambiția sa este de a crea un scenariu original, fără inspirație din alte seriale din același gen și bineînțeles sută la sută românesc.

Are și un sfat pentru tinerii din ziua de astăzi, care încă își caută calea pe care să pășească și care să le ofere încredere. 

„Să fie cât mai creativi. Dacă le place ceva, să facă acel ceva, să continue pe drumul ăsta indiferent cât de greu este. Ideea este ca niciodată să nu stagnezi. Să ai un curs, să nu asculți părerea oamenilor, să faci ceea ce îți place și ști cel mai bine, așa te valorifici pe tine. Să continui pe drumul tău, mereu", este încrezător Marius Grosu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite