Pedeapsă record pentru şantaj în dosarul lui Mircea Băsescu. Familia lui Bercea Mondial a primit ani grei de închisoare. „Nu aş fi vrut să meargă la puşcărie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tribunalul Constanţa a decis că Mircea Băsescu a fost şantajat
Tribunalul Constanţa a decis că Mircea Băsescu a fost şantajat

Membrii familiei interlopului Bercea Mondial au primit pedepse grele cu închisoarea pentru şantajarea lui Mircea Băsescu în luna mai a anului trecut.

După ce au amânat pronunţarea hotărârii de două ori, magistraţii Tribunalului Constanţa au decis joi, 29 octomrie, ca membrii familiei lui Bercea Mondial care l-au şantajat pe Mircea Băsescu să fie condamnaţi la ani grei de închisoare.

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, a primit cea mai mare pedeapsă, de 12 ani, 11 luni şi 20 de zile de închisoare. Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial va avea de executat 4 ani şi 6 luni de închisoare. Cu pedeapsă privativă de libertate s-au ales şi soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, condamnată la 3 ani şi 9 luni închisoare. Izaura Anghel, soţia lui Marius Constantin, a fost condamnată la 4 ani, 5 luni şi 10 zile închisoare. Grinică Ion Anghel (fratele Izaurei Anghel), care este minor, a fost condamnat la o măsură educativă sub supraveghere pe o perioadă de 6 luni. Ei au fost trimişi în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA Constanţa.

În acelaşi dosar, Mircea Băsescu a cerut daune de un milion de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru că i-a fost afectată imaginea. Magistraţii au decis că va primi doar 7.000 de euro: de la Florin Anghel 3.000 de euro, de la Izaura Anghel -2.500 de euro, de la Marius Constantin -1.000 euro, iar de la Grinică Anghel 500 de euro. Hotărârea nu este definitivă.

În luna mai a anului trecut, Marius Constantin l-a ameninţat pe Mircea Băsescu că va merge la presă şi va da în vileag fapte compromiţătoare despre el şi familia lui. În acest fel, Micea Băsescu a fost ameninţat să-i dea suma de 280.000 de euro. Pe 29 mai 2014 Marius Constantin, Izaura Anghel şi minorul Grinică Anghel au primit suma de 10.000 euro de la Mircea Băsescu, ocazie cu care s-a organizat flagrantul.

„Ne-a luat Mircea Băsescu 600.000 de euro“

Rudele interlopului au susţinut pe toată durata procesului că doar au încercat să-şi recupereze banii pe care i-ar fi dat ca mită lui Mircea Băsescu, pentru ca acesta să intervină pentru eliberarea lui Bercea Mondial, condamnat pentru tentativă de omor.

Florin Anghel, fiul interlopului Bercea Mondial, a spus că i-a dat bani lui Mircea Băsescu să îl scoată pe el şi pe tatăl lui din închisoare, cei doi fiind arestaţi pentru tentativă de omor. „Eu am cinci ani şi trei luni condamnare, tatăl meu are opt ani şi două luni. Nu eu am plătit ca să ieşim afară. Ne-a luat Mircea Băsescu 600.000 de euro. Şi din banii aştia 300.000 datoria şi 100.000 intermediarul care m-a dus la Mircea Băsescu“, a declarat fiul lui Bercea Mondial, potrivit unor înregistrări prezentate de Antena 3.

Mircea Băsescu, şantajat cu fapte compromiţătoare de ginerele lui Bercea Mondial pentru 280.000 de euro
Mircea Băsescu, şantajat cu fapte compromiţătoare de ginerele lui Bercea Mondial pentru 280.000 de euro

Mircea Băsescu: „Nu aş fi vrut să facă puşcărie“

Când a aflat deciia instanţei, Mircea Băsescu a spus că îi pare rău că vor ajunge la închisoare. „Nu aş fi vrut să facă puşcărie. Însă, aş fi vrut să primesc suma de 600.000 de euro, atât cât îmi cer ei mie“, a afirmat el.

Pe 23 februarie 2011, Mircea Băsescu a povestit pentru Adevărul cum a început relaţia sa de cumetrie cu interlopul oltean Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Naşul Băsescu a spus că l-a întrebat pe Bercea despre dosarele sale după câteva zile de la izbucnirea scandalului în presă. „Mi-a zis că are şapte dosare închise cu neînceperea urmăririi penale“, a spus Băsescu.

Mircea Băsescu botezase mai mulţi fini, dar nu l-a refuzat nici pe Bercea. „Nu regret că am botezat niciun copil şi, indiscutabil, voi boteza şi în viitor“, a afirmat Mircea Băsescu.

Aşa a ajuns ca fratele preşedintelui ţării de atunci să o boteze pe Doiniţa Renata. „Poartă numele soţiei mele, Doina“, se mândrea Mircea Băsescu.

Creştinarea micuţei Doiniţa Renata a avut loc la Catedrala Navigatorilor din Constanţa, la 31 ianuarie 2010. Petrecerea a avut loc la un restaurant din Eforie Nord, unde au fost invitate maximum 30 de persoane. Mircea şi Doina Băsescu au dansat cot la cot cu invitaţii.

În prezent, Mircea Băsescu se află sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că a primit suma de 250.000 de euro de la Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de tatăl acestuia (Sandu Anghel), precum şi a altor cereri incidente în respectiva cauză, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Vă mai recomandăm:

Afacerile lui Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte: fabrică de îngheţată, carne de pui, livadă de pomi fructiferi

Misterele dispariţiei Petrolierului Unirea. Mircea Băsescu, ofiţerul 2: „Ruşii ne-au salvat. Mi-am luat banii din cabină şi alţii ascunşi în cutie şi am plecat“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite