Păcatele lui Radu Mazăre, primarul neortodox care poartă o cruce în bagajul de arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre în cătuşe FOTO Mediafax
Radu Mazăre în cătuşe FOTO Mediafax

Radu Mazăre şi-a luat cu el în arest câteva lucruri personale, printre care şi o cruce. Ultimul accesoriu din bagaj vine în totală contradicţie cu purtarea primarului de la Constanţa, care s-a remarcat prin acţiuni neortodoxe.

Radu Mazăre este el însuşi o figură. S-a îmbrăcat în toate costumaţiile posibile - de personaje istorice, de mari lideri ai lumii sau de eroi de film. Nu o dată, acestea au fost considerate total nepotrivite statutului său de om politic şi de edil-şef al unui mare oraş-port, motiv pentru care a fost aspru criticat şi chiar cercetat de procurori atunci când a defilat în uniforma de ofiţer nazist.

Apoi Mazăre a arătat lumii întregi care sunt marile lui pasiuni: fetele şi distracţiile în cluburi. Din ce în ce mai tinere şi mereu altele, domnişoarele care îl însoţeau pe primar în turneul prin Mamaia au ajuns să-i fie escortă la urne şi la întrunirile de partid cu şefii de la Bucureşti.

Parada estivală cu carele alegorice a pus capac imaginii primarului. Oamenii s-au îngrămădit să-l vadă, investitorii din Mamaia l-au declarat cel mai bun promotor al turismului, dar constănţenii care aşteptau să-şi vadă oraşul împodobit, nu primarul împopoţonat, s-au simţit total dezamăgiţi.

Din anul 2000 încoace, de când este primar, Radu Mazăre a fost un subiect constant de presă. Ziariştii au relatat cu acte implicarea primarului şi a apropiaţilor săi în retrocedări dubioase şi afaceri de casă cu primăria, toate în detrimentul oraşului.

Printre numeroasele lucruri pentru care a fost criticat se numără starea avansată de degradare a Cazinoului (lăsat în paragină), dar şi faptul că a refuzat să deconteze transportul în comun al elevilor (la care îl obliga legea). „Îmi bag p...a în Legea Educaţiei!“, le-a replicat primarul liceenilor de la Asociaţia Elevilor, care i-au făcut plângere penală la DNA şi au determinat votarea în Consiliul Local aprobarea subvenţiei refuzate timp de mai bine de 10 ani.

O altă ambiţie care i-a atras proteste vehemente lui Mazăre a fost încercarea de a deveni proprietar al Portului Constanţa, obiectiv de interes strategic naţional, poarta sud-estică de intrarea în Uniunea Europeană. În aceste zile, platforma portuară este în plină mişcare de proteste la adresa conducerii impuse de Radu Mazăre la Administraţia Porturilor Maritime, acuzată de incompetenţă, lipsă de viziune şi interese personale. Arestarea lui Mazăre ar da o lovitură definitivă administraţiei locale.


Evoluţia lui Radu Mazăre DESEN Vali Ivan

Radu Mazare caricatura DESEN VALI IVAN

Radu Mazăre, cercetat în libertate

Primarul Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că lua mită milioane de euro de la reprezentanţii firmelor constănţene în schimbul unor contracte şi urmează să fie cercetat în libertate, în urma deciziei luate de magistraţii Curţii Supreme. La ieşirea din sala de judecată acesta a declarat, printre altele, că în curând va renunţa la Primărie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, miercuri, propunerea de arestare a procurorilor DNA pentru Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky. Astfel, primarul Constanţei, Radu Mazăre, va fi cercetat în libertate, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro, de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi respectiv câştigarea unei licitaţii, cu ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Vă mai recomandăm

Radu Mazăre, pentru a doua oară la „Beciul Domnesc“. Instanţa decide dacă va fi arestat pentru 30 de zile

Sebastian Bodu, fost şef ANAF: „Eu am trimis dosarul lui Mazăre la DNA“

Studentul la Drept Alexandru Bajdechi: „Radu Mazăre trebuie să dispară din viaţa politică“

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite