Sebastian Bodu, fost şef ANAF: „Am partea mea de contribuţie la încarcerarea lui Radu Mazăre. Eu am trimis dosarul la DNA“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lectorul universitar Sebastian Bodu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală între anii 2005 - 2007, spune că a instrumentat dosarul privind construirea mall-ului din Parcul Tăbăcărie pe parcele retrocedate.

Fostul europarlamentar spune că a primit informaţia despre neregulile care s-au petrecut pe modul în care s-au retrocedat suprafeţe întinse din parcul Tăbăcărie, iar ulterior a făcut un control la persoanele care au primit parcelele de teren şi apoi a trimis dosarul la DNA.

„Mall-ul a fost construit pe parcele retrocedate. Cei care au făcut cerere de retrocedare au fost nişte neamuri de-ale lui Mazăre, deci pot spune am partea mea de contribuţie la încarcerarea lui Mazăre“, spune Sebastian Bodu. 

Născut în Constanţa, fostul şef ANAF este nemulţumit de felul în care arată oraşul. „Constanţa este un oraş trist. Este un oraş contorsionat. Este un oraş îngenunchiat de o mafie care a pus stăpânire pe el, pe resursele lui, pe oamenii lui“, este de părere Sebastian Bodu.

 „Un constănţean nu ar fi putut demola Hotelul Continental şi nu ar fi lăsat Cazinoul să se prăbuşească“

El mărturiseşte că înainte de a ajunge primar Radu Mazăre Constanţa era un oraş căruia îi pronunţai numele cu mândrie. Acum, când spui că eşti constănţean, celălalt te întreabă: „De la Mazăre?“.

 „Cei care întreabă nici măcar nu ştiu că Mazăre nu este constănţean. Un constănţean nu ar fi putut demola Hotelul Continental. Un constănţean nu ar fi lăsat Cazinoul să se prăbuşească.

Constănţenii trebuie să arunce, la următoarele alegeri locale, acest rebut de primar sau pionii pe care ii va lăsa în urma lui la butoane. Iar partidele trebuie să desemneze candidaţi responsabili pentru aceste alegeri, nu clone ale clovnului“, consideră Sebastian Bodu.

Radu Mazăre este acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, două de conflict de interese şi abuz în serviciu.

Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de prietenul său Sorin Strutinsky, care este arestat preventiv în altă cauză. El este acuzat de complicitate la luare de mită.

În perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul prietenului său Sorin Strutinsky, a solicitat şi primit aproximativ două milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa.

Sumele respective de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţii cu o firmă controlată de primarul Constanţei, atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky.

„Am fost chemat în cazul reclamaţiei pe care mi-au făcut-o ANI şi Horia Georgescu, privind o incompatibilitate. Nu ştiu ce acuzaţii mi se vor aduce. A mai fost făcută o reclamaţie similară în 2009, a fost anchetată, iar atunci procurorii au spus că totul este în regulă. Acum, probabil pe aceeaşi reclamaţie, îmi vor fi aduse alte acuzaţii", a spus destul de degajat Radu Mazăre, la intrarea în DNA. „Sunt pregătit pentru orice, am la mine trening, o carte, o cruce şi mâncare“, a adăugat el, destul de degajat.

Vă mai recomandăm:

Sebastian Bodu, omul care s-a luat la trântă cu greii fotbalului românesc: „Au încercat să mă compromită!“

EXCLUSIV Europarlamentarul Sebastian Bodu dezvăluie cum a ajuns să-i prindă pe greii fotbalului
 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite