Operațiune de căutare pe lacul Siutighiol: doi pescari din Ovidiu sunt dați dispăruți UPDATE/ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbați din Ovidiu, în vârstă de 21 și respectiv 30 de ani, au dispărut duminică seara după ce au plecat pe lacul Siutghiol cu barca și nu au mai revenit.

Căutări pe lacul Siutghiol Sursa foto A.I.
Căutări pe lacul Siutghiol Sursa foto A.I.

UPDATE:

Barca în care se aflau cei doi pescari dispăruți a fost remorcată și adusă la mal de scafandri de la ISU Dobrogea. Este vorba despre o barcă cu motor de mici dimensiuni, din fibră de sticlă. Ambarcațiunea se afla la 400 de metri de mal, într-o zonă unde apa are o adâncime de aproximativ 6 metri. Pompierii se afla în continuare în zona respectivă și încearcă să recupereze plasele de pescuit ca să poată verifica perimetrul.

Barca pescarilor sursa foto : A.I.
Barca pescarilor sursa foto : A.I.

Fotografiile celor doi pescari au fost postate pe site-ul Poliției Române la secțiunea Dispăruți. Conform polițiștilor este vorba despre Cristian Valentin Panța și Florin Sîrbu, ambii din localitatea Ovidiu.

Pescarii dispăruți sursa: Politia Română
Pescarii dispăruți sursa: Politia Română

Scafandrii ISU Dobrogea i-au căutat încă de noaptea trecută, după ce rudele lor au dat alarma, întrucât nu mai răspundeau la telefon. Oamenii au sunat la 112 în jur de ora 23, după ce au încercat inițial să îi găsească prin forțe proprii.

Căutările au fost sistate în jurul orei 2.00, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. 

Căutări pe lacul Siutghiol Sursa foto A.I.
Căutări pe lacul Siutghiol Sursa foto A.I.

Scafandrii au reușit să găsească, noaptea trecută, plasele de pescuit ale dispăruților și barca răsturnată, însă despre soarta celor doi nu se știe în acest moment nimic.

Misiunea de căutare a fost reluată în această dimineață. Scafandrii spun că încearcă să scoată toate plasele de pescuit din zona unde a fost găsită barca și apoi vor încerca să vadă dacă  cei doi sunt prinși sub ambarcațiune.

Căutări pe lacul Siutghiol Sursa video  A.I.

Misiunea este deosebit de dificilă din cauza faptului că apa e foarte rece iar vizibilitatea redusă.

La căutări asistă și prietenii celor doi pescari care le-au indicat scafandrilor zona de pe lac unde ar fi trebuit să ajungă cei doi tineri, în momentul în care au dispărut. 

Rudele le-au spus salvatorilor că cei doi ar fi plecat pe lac în jurul orei 18.30 ca să recupereze niște plase și că de atunci nu mai știu nimic de ei.

Știre în curs de actualizare!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite