UPDATE Tragedie pe Dunăre. O barcă în care se aflau 4 bărbaţi s-a răsturnat la Chiciu, în timp ce încerca să evite o barjă. O persoană a fost dată dispărută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barca în care se aflau cei 4 bărbaţi s-a răsturnat în apropiere de Chiciu. Trei dintre ei s-au salvat, cel de-al patrulea este de negăsit FOTO ISU Călăraşi
Barca în care se aflau cei 4 bărbaţi s-a răsturnat în apropiere de Chiciu. Trei dintre ei s-au salvat, cel de-al patrulea este de negăsit FOTO ISU Călăraşi

Tragedie pe Dunăre în noaptea de miercuri spre joi. Un bărbat din Călăraşi, de 51 de ani, este căutat de salvatorii de la ISU, după ce barca în care se afla alături de 3 prieteni s-a răsturnat. Conform ISU Călăraşi, una dintre persoane nu a mai fost găsită pentru a fi adusă la mal.

UPDATE.  "În urma evitării barjei, toate cele patru persoane au căzut în apă, trei dintre ele s-au agăţat de barcă până au fost recuperate, al  patrulea, conştient fiind, a înotat  spre barcă, dar se pare ca ar fi fost dus de curent sub o altă barjă staţionată.  La faţa locului s-au deplasat de urgenţă cinci cadre din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi, cu  o ambarcaţiune special destinată acestor tipuri de misiuni, o autospecială de transport pentru victime multiple şi acordare prim-ajutor, precum şi un autoturism de muncă operativă.

Au fost găsite persoanele implicate, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 36 si 62 ani, carora le-au fost acordate îngrijiri medicale la faţa locului. Cea de-a patra persoană, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 ani, nu a fost gasită, fapt pentru care s-a trecut la cercetarea zonei pâna la km. fluvial  373 mal stâng la hidrohaltă şi înapoi, persoana nefiind găsită. După efectuarea de lungi căutari, activităţile au fost întrerupte, ele fiind reluate joi, 25 iulie", a explicat slt. Florin Mihalcea, ofiţer de relaţii publice în cadrul ISU Călăraşi.

calarasi dunare

Partidă de pescuit, sfârşită tragic

Patru bărbaţi din Călăraşi au plecat miercuri seară la o partidă de pescuit pe Dunăre. În jurul orei 00.23, un apel la 112 a alertat autorităţile. Barca în care se aflau s-a răsturnat la Chiciu, în dreptul silozului, în timp ce încerca să evite o barjă staţionată. Poliţia de Frontieră a intervenit rapid şi 3 dintre pescari au fost scoşi la mal, fiind în afara oricărui pericol.

calarasi dunare

A patra personă, un bărbat, de 51 de ani, nu a mai fost găsit. Mai multe echipaje ISU, cu o barcă de intervenţie, au ajuns azi noapte la faţa locului, începând căutările care s-au soldat cu eşec.Nici urmă de bărbatul dat dispărut. Joi dimineaţă, operaţiunea de salvare a fot reluată pe Dunăre, la kilometrul fluvial 367-368, la gura braţului Borcea. Poliţiştii de la Transporturi au demarat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

calarasi dunare
Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite