O mină marină care plutea în derivă în zona Eforie a fost detonată VIDEO

0
0
FOTO Forţele Navale Române
FOTO Forţele Navale Române

O echipă de scafandri de luptă din cadrul Forţelor Navale Române, specializaţi în dezamorsarea şi distrugerea dispozitivelor explozive, au distrus o mină marină care se afla în derivă, la o distanţă de aproximativ două mile marine (3,6 km), în largul ţărmului românesc, travers de Eforie.

Mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenţia scafandrilor a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaţionale naţionale, specifice pentru astfel de situaţii.

Imediat, conducerea Forţelor Navale a ordonat Centrului 39 Scafandri să ia măsurile necesare pentru a trimite echipa de scafandri de intervenţie în raionul maritim indicat, pentru investigarea situaţiei şi eliminarea pericolului din apele teritoriale româneşti.

Mina a fost dezamorsată cu succes, fiind distrusă în jurul orei 20:10, iar echipa de scafandri s-a întors deja la bază, anunţă MApN.

Conform procedurii, scafandrii au plasat o încărcătură explozivă şi au detonat mina.

Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM, care reprezenta un pericol pentru navigaţia în siguranţă, în apele teritoriale româneşti, au transportat mina într-un raion de siguranţă şi au distrus-o prin explozie.

După începerea agresiunii militare neprovocate de către Federaţia Rusă în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, aceasta a fost cea de-a doua intervenţie a Forţelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine, care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfăşoară acţiunile de război.

Prima mină marină, aflată în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române,  a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri, în luna martie, la 70 km travers de Capu Midia.

Vă mai recomandăm:

Minele au fost un pericol şi după cel de-al Doilea Război Mondial. „Copiii mergeam la spărtură să facem baie“

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite