Un remorcher militar a distrus o mină marină din Al Doilea Război Mondial, în largul ţărmului românesc al Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto via News.ro
Foto via News.ro

Un remorcher militar a distrus, joi, o mină marină din Al Doilea Război Mondial, în largul ţărmului românesc al Mării Negre, prezenţa acesteia fiind semnalată de un pescador turcesc.

"Remorcherul maritim de salvare şi intervenţie <<Grozavul>> a executat joi, 9 iunie, o misiune de distrugere a unei mine marine, în largul ţărmului românesc, travers de Capu Midia. Prezenţa minei a fost raportată, în dimineaţa zilei de 9 iunie, de pescadorul turcesc <<Efe Mehmet>>, care a găsit mina marină în propriul trauler, în timp ce desfăşura activităţi de pescuit. Imediat, conducerea Forţelor Navale a ordonat Remorcherului Maritim <<Grozavul>> şi echipei de intervenţie cu scafandri EOD (specializaţi în dezamorsarea dispozitivelor explozive) să se deplaseze la pescadorul turcesc pentru investigarea situaţiei”, au transmis Forţele Navale, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a menţionat că militarii au constatat că mina marină este din Al Doilea Război Mondial. 

"După ce nava a ajuns în raion, scafandrii militari au constatat că este o mină marină din cel de-Al Doilea Război Mondial, care face parte din barajul istoric de mine, pentru apărarea portului Constanţa împotriva sovieticilor. Mina a fost preluată de la bordul pescadorului <<Efe Mehmet>> şi a fost distrusă, la o distanţă de siguranţă faţă de cele două nave”, a mai precizat sursa citată.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite