O mină din cel de-al Doilea Război Mondial, care apăra portul de sovietici, descoperită pe Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mină din timpul războiului FOTO Forţele Navale
Mină din timpul războiului FOTO Forţele Navale

Remorcherul maritim de salvare şi intervenţie „Grozavul” a executat joi, 9 iunie, o misiune de distrugere a unei mine marine, în largul ţărmului românesc, travers de Capu Midia.

Prezenţa minei a fost raportată, în dimineaţa zilei de 9 iunie, de pescadorul turcesc „Efe Mehmet”, care a găsit mina marină în propriul trauler, în timp ce pescuia.

Imediat, conducerea Forţelor Navale a ordonat Remorcherului Maritim „Grozavul” şi echipei de intervenţie cu scafandri specializaţi în dezamorsarea dispozitivelor explozive să se deplaseze la pescadorul turcesc pentru investigarea situaţiei. 

După ce nava a ajuns în raion, scafandrii militari au constatat că este o mină marină din cel de-Al doilea Război Mondial, care face parte din barajul istoric de mine, pentru apărarea portului Constanţa împotriva sovieticilor.

Mina a fost preluată de la bordul pescadorului „Efe Mehmet” şi a fost distrusă, la o distanţă de siguranţă faţă de cele două nave.

Remorcherul maritim de salvare „Grozavul” continuă, pe mare, misiunile de cercetare în spaţiul maritim al României, fiind în măsură  să acţioneze cu mijloace de neutralizare adecvate, cu capabilităţi de luptă împotriva minelor marine, precum şi cu personal specializat. 

Vă recomendăm să citiţi şi 

Guvernul a aprobat primirea unei donaţii de la compania Lockheed Martin Overseas, în valoare de peste 564.000 de dolari. În ce constă donaţia

UPDATE Avion civil intrat fără drept în spaţiul aerian al României, interceptat de două F16. Precizările MApN: la bord erau două persoane, pilotul nu a comunicat

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite