Mină marină, observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri de Capu Midia. Forţele Navale au reuşit neutralizarea ei UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva foto
Arhiva foto

O mină marină a fost observată de un pescador românesc în jurul orei 8.10. Marinarii au alertat autorităţile, iar militarii au reuşit detonarea ei.

UPDATE ora 13.40 Forţele Navale Române transmit că mina a fost neutralizată. „Echipa de scafandri deminori (EOD) de la bordul navei s-a deplasat cu o ambarcaţiune rapidă în apropierea acesteia, a identificat tipul de mină şi a stabilit procedura de distrugere. Conform procedurii operaţionale pentru astfel de situaţii, scafandrii EOD au montat pe mină o încărcătură explozivă, pe care au detonat-o de la distanţă.”

Puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută luni, 28 martie, o misiune de cercetare şi intervenţie într-un raion maritim situat la o distanţă de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.

„Mina a fost observată, în această dimineaţă, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autorităţile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10”, transmit Forţele Navale Române.

După primirea sesizării, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare şi intervenţie în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieşit, la ora 08.20, din portul militar Constanţa şi, după ce va ajunge în raion, va acţiona pentru neutralizarea acesteia. 

Vă recomandăm şi: 

Societatea civilă, în prima linie pentru sprijinirea refugiaţilor. Voluntar: „Să terminăm cu politicienii care vin în vamă, fac poze şi spun că ei au rezolvat totul“

Olgun Chemal, medic stomatolog implantolog: „Implantul dentar este dispozitivul medical cel mai apropiat de dintele natural“

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite