O locomotivă a luat foc în mers. Transporta 39 de vagoane încărcate cu păcură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul la locomotivă a izbucnit în dimineaţa zilei de joi, 1 august. Trenul era compus din 39 de vagoane încărcate cu păcură.

Incendiul a izbucnit în timp ce trenul trecea prin zona localităţii Lumina, judeţul Constanţa. Mecanicul a reuşit să oprească şi să decupleze locomotiva de vagoane.

„Intervin o autospecială de stingere şi un echipaj medical SMURD B, cu 9 pompieri. Colegii au rămas pentru supraveghere la faţa locului. Locomotiva a ars mocnit, a fost decuplată de restul vagoanelor. Fără probleme sau pericol de propagare”, declară Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

Din primele constatări, a ars zona motor a locomotivei. Cauza probabilă este un scurtcircuit electric.

„În jurul orei 5.00, poliţişti din cadrul SRPT Constanţa - TN Năvodari au fost sesizaţi despre faptul că o locomotivă a luat foc pe relaţia CF 817, zona Lumina.

Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că, în timp ce tracta un tren de marfă, încărcat cu produse petroliere, circulând pe relaţia Cap Midia - Dorobanţu, la kilometrul 17+900 metri, unul dintre motoarele locomotivei ar fi luat foc”, transmite IPJ Constanţa.

Evenimentul nu s-a soldat cu victime, iar circulaţia trenurilor pe această rută a fost închisă până la remedierea situaţiei.

Pe aceeaşi temă:

Misiuni de salvare pe litoralul românesc. Care sunt cele mai periculoase plaje

Accident pe Autostrada Soarelui soldat cu patru victime. Circulaţia a fost întreruptă zeci de minute

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite