Misiuni de salvare pe litoralul românesc. Care sunt cele mai periculoase plaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea a organizat puncte de prim-ajutor pe plajele din Corbu, Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Costineşti, Saturn şi Vama Veche.

În zonele unde au fost înregistrate în ultimii 5 ani cele mai multe situaţii de urgenţă, sunt instalate puncte de prim-ajutor ale ISU Dobrogea. Acestea se găsesc pe întreaga durată a sezonului estival pe plajele din Corbu, Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Costineşti, Saturn şi Vama Veche şi sunt deservite, în fiecare zi, de trei paramedici.

Punctele de prim-ajutor sunt dotate cu toate echipamentele necesare acordării primului-ajutorul medical calificat: defibrilatoare semi-automate, materiale sanitare şi tărgi. Programul de funcţionare al corturilor este între orele 8-20.

Lângă acestea sunt staţionate şi şenilatele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, destinate să asigure deplasarea rapidă către zone mai îndepărtate a paramedicilor sau transportul victimelor către aceste puncte sau echipajele ambulanţelor.

„În prima lună de la operaţionalizarea punctelor de prim-ajutor ale pompierilor, au fost desfăşurate misiuni, în urma cărora peste 350 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical.  Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în staţiunea Saturn, unde au fost asistate medical 103 de persoane, urmate de Eforie – 63 persoane, Costineşti – 61 persoane , Vama Veche– 61 persoane, Mamaia – 41 persoane, Năvodari – 19 persoane şi Corbu - 6 cazuri”, transmite ISU Dobrogea.

Salvatorii care au  încadrat echipajele cu şenilate au desfăşurat 23 de misiuni pentru transportul persoanelor cu diferite afecţiuni medicale în punctele de prim ajutor de pe plaje sau la ambulanţe, în vederea preluării către unităţile spitaliceşti.

Pe aceeaşi temă:

Accident pe Autostrada Soarelui soldat cu patru victime. Circulaţia a fost întreruptă zeci de minute

VIDEO Incendiu în portul Eforie Nord. O ambarcaţiune a luat foc în apropiere de mal 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite