Nava recuperată din Marea Neagră, detonată în Poligonul Capu Midia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bubuitură a fost auzită vineri, 5 aprilie, în jurul orei 18.00, în mai multe părți ale municipiului Constanța, relatează Ziua de Constanța. Zgomotul puternic ar fi fost urmat de o undă de șoc, iar în unele zone s-a simțit ca un cutremur.

Deflagrația s-a auzit în Năvodari, Corbu, Constanța, Eforie. Oamenii au umplu paginile de socializare cu mesaje și unii au sunat la 112.

„În cursul serii de joi, 4 aprilie, nava de căutare-salvare Artemis a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare a transportat, în zona de siguranță a poligonului de trageri antiaeriene Capu Midia, o ambarcațiune recuperată din apele teritoriale românești. Vineri, 5 aprilie, Ministerul Apărării Naționale, împreună cu structuri specializate din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, a pus în aplicare procedurile operaționale specifice de cercetare a ambarcațiunii. Aceasta s-a dovedit a fi un posibil vehicul marin fără pilot", a spus Cornel Pavel, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale. 

Ambarcațiunea era răsturnată în momentul în care a fost observată de polițiștii Gărzii de Coastă, la aproximativ 200 de metri est de Tuzla. Inițial aceasta a fost tractată de ARSVOM în dana 78 și s-au efectuat căutări în mare, pentru a se stabili dacă există persoane în zonă. În urmă căutărilor nu a fost identificată nicio persoană în zona ambarcațiunii. 

Conform unor surse neoficiale, nava ar fi fost detonată în Poligonul Capu Midia. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite