SRI, alertă în Portul Constanța: dispozitiv suspect găsit pe o ambarcațiune VIDEO

0
Publicat:

Pirotehniștii Serviciului Roman de Informații au evacuat sediul Agenției de Salvare a Vieții Omenești pe Marea Neagră și au securizat o parte din Portul Constanța, în jurul danei 78.

SRI la bordul navei suspecte sursa foto : martor
SRI la bordul navei suspecte sursa foto : martor

Alerta s-a dat din cauza unui dispozitiv suspect, descoperit la bordul unei ambarcațiuni. Dispozitivul are forma unui butoi, pare să aibă o capacitate de aproximativ 60 de litri, este ancorat în partea din față a ambarcațiunii și ar avea o antenă, conform martorilor oculari

Obiectul de la bordul ambarcațiunii sursa video : martor

Pentru că nu se știe exact despre ce este vorba s-au luat măsuri speciale de securitate și importante forțe de intervenție au fost chemate în portul Constanța pentru a asigura un perimetru, în cazul în care obiectul ar fi periculos.

Barca, despre care se bănuiește că ar fi de proveniență străină, posibil din Ucraina, a fost găsită ieri, 3 aprilie a.cc, parțial scufundată, de Gardă de Coasta, în dreptul localității Tuzla.

Aceasta a fost remorcată de ARSVOM până în dana 78 a Portului Constanța iar în momentul în care a fost urcată pe cheu a fost descoperit obiectul suspect.

„La data de 4 aprilie a.c, în Portul Constanța a fost adusă o ambarcațiune care a fost descoperită plutind în derivă, răsturnată, la o distanță de 35 de kilometri de țărm.

Ambarcațiunea a fost descoperită în mare, în dreptul comunei Tuzla. La fața locului a fost efectuată cercetarea în vederea stabilirii provenienței și a cauzei care a dus la răsturnarea acesteia", este punctul de vedere al IPJ Constanța.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite