Dezastru pe plaja din centrul stațiunii Mamaia. Un sector de nisip de peste un hectar este excavat pentru amenajarea unei piscine VIDEO

0
Publicat:

Un investitor privat a transformat plaja din centrul stațiunii Mamaia într-un adevărat șantier, în timp ce autoritățile nu iau nicio măsură.

S.C. BC COGEN MANAGEMENT SRL a primit autorizație de construire de la Primăria Constanța pentru „amenajare plajă turistică“. Conform pancartei, autorizația a fost emisă la 13.03. 2024, termenul de execuție fiind de 12 luni.

Mai multe publicații locale, respectiv www.constanta.info și www.dobrogealive.ro, au sesizat faptul că nisipul a fost excavat pe o suprafață întinsă de pe Plaja Caelia, lăsând în loc două perimetre săpate cu o adâncime de cel puțin trei metri, pe fundul cărora a așternut și nivelat un strat de piatră spartă. Cel mai probabil, investitorul care a concesionat suprafața de nisip de la Apele Române vrea să amenajeze o piscină.

Investiția de pe plaja Mamaia FOTO VIDEO USR Constanța
Investiția de pe plaja Mamaia FOTO VIDEO USR Constanța

Conform legislației, plajele fac parte din domeniul public al statului și ele pot fi doar concesionate. Pe plajă sunt permise construcții și amenajări provizorii, care să nu afecteze integritatea suprafeţei.

Și parlamentarul constănțean Stelian Ion s-a revoltat în fața acestei situații. Conform acestuia, prin lucrările demarate este afectată o suprafață de plajă de aproximativ 12.000 metri pătrați. „Deși Legea permite ca plajele să fie închiriate cu amenajări temporare, acestea sunt și trebuie să rămână ale constănțenilor! Am trimis deja interpelări și sesizări către Ministerul Mediului și Garda de Mediu. Mamaia este cea care are nevoie de revitalizare, nu buzunarele băieților deștepți cu pile și relații pentru care regulile și legile nu se aplică“, anunță Stelian Ion.

Pe măsură ce autoritățile vin cu un punct de vedere cu privire la construcția de pe plaja din stațiunea Mamaia îl vom publica. 

În ultimii ani, staţiunea Mamaia a supravieţuit doar din turismul de weekend, însă principiul după care s-au ghidat agenţii economici „lasă că merge şi aşa“ nu mai funcţionează din acest an. Cândva perlă a litoralului românesc, Mamaia este acum abandonată de turişti, de investitori şi de autorităţi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite