Naufragiu în Marea Neagră: Operaţiunea de căutare a celor trei marinari dispăruţi a fost suspendată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operaţiunea de căutare a celor trei marinari sirieni dispăruţi în urma scufundării navei Mohammad Z, sub pavilion tanzanian, în apropiere de Sf. Gheorghe, a fost suspendată din cauza lăsării întunericului, a anunţat sâmbătă seara Autoritatea Navală Română, potrivit Agerpres.

Elicopter al Forțelor Aeriene Române, în misiune de căutare pe mare. FOTO: MApN
Elicopter al Forțelor Aeriene Române, în misiune de căutare pe mare. FOTO: MApN

Cei trei sunt daţi dispăruţi după ce o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântul Gheorghe.

La bordul navei se aflau 11 persoane.

„Nava scufundată (...) avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetăţeni sirieni şi 2 cetăţeni egipteni, iar 8 dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de către ofiţerii MRCC”, se mai arată în comunicat.

Marinarii salvaţi au fost preluaţi de nava SAR Artemis şi transportaţi în Portul Constanţa, unde au fost aşteptaţi de ambulanţe pregătite să le acorde îngrijiri medicale.

Ofiţerii MRCC au emis un aviz către navigatori cu privire la membrii echipajului navei Mohammad Z care sunt în continuare daţi dispăruţi.

 Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a preluat dosarul de cercetare referitor la eveniment.

Un elicopter militar i-a căutat pe marinarii dispăruţi

Amintim că un elicopter IAR 330 Puma al Forţelor Aeriene Române a executat sâmbătă o misiune de căutare pe mare a posibililor supravieţuitori, după scufundarea navei Mohammad Z, sub pavilion tanzanian, în apropiere de Sf. Gheorghe.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), la solicitarea Autorităţii Navale Române, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat punerea la dispoziţie, în regim de urgenţă, a unui elicopter care să sprijine eforturile autorităţilor române depuse pentru căutarea şi salvarea celor trei marinari daţi dispăruţi.

Elicopterul a decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în jurul orei 15,40, având la bord personal specializat pentru misiunile de căutare-salvare pe mare, mai arată MApN.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite