Un elicopter al Forțelor Aeriene Române caută marinarii dispăruți după scufundarea navei în Marea Neagră VIDEO

0
Publicat:

Un elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forțelor Aeriene Române, execută sâmbătă, 18 mai 2024, o misiune de căutare pe mare a posibililor supraviețuitori ai echipajului navei scufundate în Marea Neagră. Trei marinari sunt dați dispăruți.

 Elicopter al Forțelor Aeriene Române, în misiune de căutare pe mare FOTO: MApN
Elicopter al Forțelor Aeriene Române, în misiune de căutare pe mare FOTO: MApN

Ministerul Apărării Naționale anunță că a „aprobat punerea la dispoziție, în regim de urgență, a unui elicopter care să sprijine eforturile autorităților române depuse pentru căutarea și salvarea celor trei marinari dați dispăruți în dimineața acestei zile, ca urmare a scufundării navei Mohammad Z, pavilion Tanzania, în apropiere de Sfântu Gheorghe”.

Elicopterul a decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în jurul orei 15:40, având la bord personal specializat pentru misiunile de căutare-salvare pe mare.

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat sâmbătă dimineața în largul Mării Negre, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Echipajul era format din 11 cetățeni sirieni și egipteni. Opt dintre aceştia au fost salvaţi de nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului.

Ceilalți trei membri ai echipajului, toți de naționalitate siriană, sunt în continuare daţi dispăruţi. 

Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment și se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele și împrejurările în care s-a produs accidentul.

Potrivit unor surse, membrii echipajului au apucat să lanseze un semnal SOS, anunțând că sunt în pericol, însă după doar câteva minute, vasul s-a scufundat.

Operațiunea de căutare și salvare, sub coordonarea Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre) din cadrul Autorității Navale Române este în plină desfășurare după ce nava Mohammad Z s-a scufundat. Alerta a fost primită în jurul orei 4.00, iar ofițerii MRCC au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, SAR Artemis și SAR Apollo. A fost cerut și sprijinul Poliției de Frontieră care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 și MAI 1106”, au anunțat reprezentații Autorității Navale Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite